Eskişehir - Amasya Uçak Bileti

Eskişehir Şehir Rehberi

Eskişehir

Tarihi MÖ 14. yüzyıla dayanan Eskişehir yüzyıllar boyunca bir çok önemli olaya ev sahipliği yapmıştır. MÖ 12 yüzyılda Friglerin kontrolüne geçen şehir Lidyalılar, Persler ve Romalılar gibi büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. İpek Yolunun üstünde bulunmasından dolayı önemli geçiş noktalarından biri olmuştur. Eskişehir, Kurtuluş Savaşında  ise gösterdiği üstün mücadele ile büyük bir dikkat çekmiştir.Şehir, Eski  çağlarda Yunanca Dorylaion, Latince Dorylaeum gibi isimlerle anılmış Eskişehir olarak günümüze kadar gelmiştir. Eskişehir uçak bileti olarak zengin bir tarih yolculuğuna çıkabilirsiniz.

Gelişmiş şehircilik anlayışı,operaları,tiyatroları,şehir üniversiteleri ile son yıllarda özellikle yerli turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Türkiye’de en yaşanabilir şehirler listesinde son yıllarda en başta kendine yer bulan şehir yoğun öğrenci nüfusuyla adete bir öğrenci şehri konumundadır. Yunus Emre'nin doğduğu il olan Eskişehir 2013 yılında  Dünya Kültür Başkenti seçilmiştir. Coğrafi konumu olsun insanları olsun her yere ve herkese çok yakın bir şehir olan Eskişehir turistlerin büyük bir zevkle seyahat ettiği şehirlerimizin başında yer almaktadır.  Eskişehir doğumlu Yunus Emre'nin ’Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz ‘ sözü şehrin Türk Dünyası için önemini açıkça göstermektedir. Ülkemizin yeniliğe açık sürekli gelişen kentlerinden biridir.

Bursa İstanbul Ankara gibi büyük şehirlere yakın olması ve gezilecek yerler  konusunda sahip olduğu zengin seçenekler ile son yıllarda oldukça popüler bir şehir konumundadır. Eskişehir'in ilk yerleşim yeri olan Odunpazarı'nın  dar sokaklarında renkli görünümleri ile varlığını sürdüren tarihi Odunpazarı Evleri,gondol ve tekne ile gezebileceğiniz Venedik'i andıran havasıyla şehrin en hareketli yerlerinden biri olan Porsuk Çayı, 400 bin metrekarelik alana kurulmuş içinde Türk Dünyası Bilim Kültür Ve Sanat Merkezi,Korsan Gemisi,Japon Bahçesi,Masal Şatosu gibi önemli yapıların bulunduğu Sazova Parkı,Türkiye'nin ilk ve tek yerli otomobili olan Devrim Otomobili Kurşunlu Cami ve Külliyesi,dünyanın lüle taşı ile ilgili ilk müzesi olan Lüle Taşı Müzesi,Balmumu Heykeller Müzesi,Kent Park,Eti Arkeoloji Müzesi,Han Antik Kenti, Türkiye'nin en büyük sulak bölgelerinden biri olan  ve ihtişamı ile herkesi büyüleyen Balıkdamı Kuş Cenneti,Midas Anıtı,Eskişehir Sanatları Çarşısı şehrin en önemli yerleri arasında olup yerli yabancı bir çok turistin uğrak noktasıdır. Bir uçak bileti uzağınızda olan Eskişehir’i ziyaret ettikten sonra bir daha ziyaret etmek isteyeceksiniz.Son yıllarda turizm açısından  büyük bir gelişim gösteren Eskişehir zengin mutfağı ile konuklarını mest etmektedir.

Kendine özgü mutfağının yanında Balkanlar,Kafkaslar ve göçmenlerin etkisi ile mutfağına büyük bir çeşitlilik kazandırmıştır. Eskişehir denince akla ilk gelen yemek olan Çiğ börek,et ve yoğurtla yapılan ve döneri andıran Balaban, Eskişehir'e özgü Met Helvası,Haşhaşlı Cevizli Ekmek,Haşhaşlı Bükme,Balkan mutfak kültürünün örneklerinden pırasalı Arnavut Böreği,Kavurma Böreği,Ağzı Açık,Kalakay,Kelem Sarma,Ciğer Sarması,müthiş bir doyuruculuğu olan Yufkalı Büryan,Kıygaşa,şifası bol olan Göceli Tarhana,Toyga Çorbası yörenin en ünlü yemekleridir. Bunun yanında şehre özgü olan Kalabak Suyunu tatmanızı tavsiye ederiz. Her köşesi ayrı bir güzellikte olup  mutfağında yok yok olan Eskişehir’i uçak biletinizi alarak ziyaret edebilirsiniz.

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün

Amasya Şehir Rehberi

Amasya

MÖ 4000 yıllık bir tarihi  7.500 yıllık geçmişi ile Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri  olan Amasya Orta Karadeniz Bölgesinde yer almaktadır. Toplamda 7 ilçesi bulunan Amasya’da halkın büyük çoğunluğu merkezde ikamet etmektedir. Son yıllarda turistlerin sıklıkla uğradığı bir yer olan şehre uçak biletinizi alıp güzellikleri ile tanışabilirsiniz.  

12. yüzyılda Anadolu Selçuklu Devleti’ne katılan Amasya, Çelebi Mehmet ile birlikte 15. yüzyılda Osmanlı topraklarına katılmıştır .Mustafa'nın, Beyazıt'ın, Murat'ın ve birçok şehzadenin yaşadığı bir şehirdir. Şehrin her bir yanında bunların izlerine denk gelebilirsiniz. Bundan dolayı ‘Şehzadeler Şehri’  olarak ta anılmaktadır.   Şehrin tarihi dokusu yıllar geçse de pek zarar görmemiştir.Amasya, Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı yıllarında Samsun'a çıkartma yaptıktan sonra Havza üzerinden Amasya’ya gelip Amasya Genelgesinin imzaladığı yer olarak ta bilinir ve bu yüzden büyük önem taşır. Amasya’da Kalkolitik Çağ izleri taşıyan Hamam Tepesi Höyüğü,Ayvalıpınar Höyüğü,Kümbet Höyük,Kaşapınar Höyük,Yoğurtçu Höyük gibi yerlerin olması şehrin geçmiş tarihini gözler önüne sermektedir.Osmanlı dönemde şehzadelerin ve önemli ilim adamlarının yetişmiş olduğu bir yer olan Amasya bunun sayesinde önemli bir kültür merkezi haline gelmiştir.  

Amasya ilk zamanlar Hitit belgelerinde Hakmiş ismi ile anılmıştır. Günümüze en yakın isim olarak ‘Amesia’ adı kullanılmıştır. Amesia Ana Tanrıça anlamına gelen Ama ve Ma kelimelerinin birleşimi ile oluşmuştur. Buradan da Ana Kraliçenin şehri anlamını çıkarabiliriz. Selçuklu döneminde Amasya ismini alan şehir bu isimle günümüze kadar gelmiştir.  

Halkın temel geçim kaynağı tarım ve ticarettir. Tahıllar,sebze meyveler,şeker pancarı önemli tarım ürünleri olup bu tarımsal ürünlerin alım ve satım ile ilgili yapılan ticaret halkın geçim olanaklarını artırır. Son yıllarda meşhur Amasya elması ve kiraz üretiminde ve satışında da büyük bir artış görülmektedir. Bunun yanı sıra her yıl artan turist sayısı da şehri önemli bir turizm merkezi haline getirmiş turizm halkın bir diğer geçim kaynağı olmuştur.  

Geçmişte birçok medeniyete ev sahipliği yapan Amasya günümüze kadar zarar görmeden gelen tarihi dokusu, gelenek ve görenekleri, zengin kültürel yapısı ile kendine hayran bırakacak bir konumda yer alır. Ferhat'ın Şirin için dağları deldiği yer olan Amasya her tarafı dağlarla çevrili dağların arasına kurulmuş şirin bir şehirdir. Son yıllarda turistlerin uğrak yerlerinden bir yer olan şehirde gezilecek yerleri sıralarsak ;

Amasya Kalesi
Şehrin merkezinde bulunur. Bütün şehri ayağınızın altına serecek olan yapı turistlerin en çok uğradığı yer olarak ön plana çıkmaktadır.

Kral Kaya Mezarlıkları
Kalker kayalardan oluşan anıt mezarlar toplamda 23 adetten oluşmaktadır.

Yalıboyu Evleri
Yeşilırmak etrafına kurulmuş evler Amasya evleri olarak da bilinir. Görüntüleri ve mimari yapılarıyla Amasyayı özetleyen evleri mutlaka ziyaret etmeniz gerekir. Osmanlı döneminin izlerini taşıyan yapılar günümüzde otel bar kafe restoran olarak hizmet vermektedir.

Amasya Arkeolojik Müzesi
Şehir birçok medeniyete ev sahipliği yapmış o medeniyetlerin izlerini de bu müzede toplamıştır. 13  medeniyete ait izlere rastlayabileceğiniz bir müze olan Amasya Arkeolojik Müzesine 5 tl vererek ya da müze kartınızla ziyaretiniz gerçekleştirebilirsiniz

Amasya Saat Kulesi
1865 yılında o zamanların Amasya valisi Ziya Paşa tarafından yaptırılmıştır. Yeni köprünün yapımı aşamasında zarar gören ve yıkılan saat kulesi 202 yılında yeniden inşa edilmiştir.Şehrin merkezinde yer alan kule şehrin en önemli simgeleri arasında yer almaktadır.

Ayrıca Kapı Ağası Medresesi,Şehzadeler Müzesi,Borabay Gölü,2.Beyazıt Camisi ve Külliyesi,Alçak Köprü,Aynalı Mağara,Yedi Kuğular Kuş Cenneti,Hazeranlar Konağı,Tarihi Hamamlar gezilecek diğer yerlerin başında yer alır.Şehzadeler şehrini uçak biletiniz alarak  keşfe çıkabilirsiniz.

Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapması mutfağını da zenginleştirmiştir. Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi cevizli haşhaşlı Amasya Çöreği,Çatal Çorbası, Helle Çorbası,Keşkek’i,Bamya Dolması, Patlıcan Çullaması,Bat Yemeği,Göbek Dolması,Kabak Kavuklu Pilavı,Ayva Gallesi,Ciğer Sarması,Meşhur yer alması ve bununla yapılan Elma Tatlısı,Kalburabastı tatmanız gereken tatları arasında yer alır. Dağların arasına inşa edilmiş bu küçük şirin ve tarihi şehri uçak biletinizi alarak ziyarette bulunabilirsiniz

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün