Kahramanmaraş - Rize Uçak Bileti
Kahramanmaraş Şehir Rehberi
Kurtuluş Savaşının başladığı yer olan Kahramanmaraş tarih öncesinde ‘Markasi’ olarak adlandırılmıştır.Kurtuluş Savaşından önce ismi Maraş olan şehir savaştan sonra İstiklal Madalyası ile ödüllendirildi ve isminin önüne ‘Kahraman’ unvanını alarak Kahramanmaraş olarak günümüze kadar geldi.Tekir Vadisi, Döngel Köyündeki mağaralarda yapılan araştırmalar sonunda bölgede ilk yerleşimler Üst Paleolitik Çağda başladığını; Neolitik, Kalkolitik ve Eski Tunç Çağlarında da sürdüğünü göstermektedir.Dondurma,biber ve tarhanasıyla ünlü olan şehir bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış onların izlerini günümüze kadar taşımıştır. Uçak bileti alarak şehri keşfe çıkabilirsiniz.
Ahır Dağı eteklerinde kurulu bir şehir olan Kahramanmaraş işsizlik sıkıntısının en az olduğu şehirlerimizden biridir.Tekstil konusunda çok önemli bir yerde olan şehir de halkın temel geçim kaynağını tarım ve ticaret oluşturur.Halkın büyük bir çoğunluğu tarım, ormancılık, hayvancılık ve avcılıkla uğraşır. Maden konusunda da zengin bir şehir olan Kahramanmaraş ülkemizin en zengin linyit havzasına sahiptir. Dövme dondurması ile namını tüm dünyaya salmıştır. Yayla turizmi,kış turizmi,su sporları,ekstrem park,tarihi eserler,doğal yapılar,barajlar,kaplıcaları ile bir çok turisti kendine çeken bir kent olan Kahramanmaraş bir uçak bileti kadar uzağınızda.
Şehirde var olmuş tüm medeniyetlere ait izlere rastlayabileceğiniz Kahramanmaraş Müzesi,Tüm şehre hakim olabileceğiniz şehrin en yüksek yerlerinden biri olan Kahramanmaraş Kalesi ve kale içinde yer alan Kurtuluş Savaşı olaylarını minyatür maketlerle anlatan Kurtuluş Müzesi,Ulu Cami,Taş Medrese,Tarihi Konaklar, Kapalı Çarşı ve Hanlar,Germinicia Antik Kenti,Başkonuş Yaylası,Elbistan Pınarbaşı,Ali Kayası,inanç turizmine hizmet eden Eshab-ı Kehf Külliyesi,Kazma Bağları,Savruk Mağarası,Tekir Yaylası,Döngel Mağarası,Hurman Kalesi,Fırnız Mesire Yeri,Uludaz Tepesi Uğur Böcekleri Kolonisi,Kapıçam Tabiat Parkı,Abdulhamid Han Cami şehre gittiğinizde görebileceğiniz yerlerin başında yer alır.
Dünyaca ünlü dövme dondurması,tarhanası ve pul biberinin yanında zengin bir Akdeniz mutfağına sahip olan şehirde tadına doyamayacağınız yemekleri keşfedebilirsiniz. Maraş Köftesi,Maraş Tava,Armut Kuru,Eli Böğründe,Un Sucuğu,Yoğurtlu Dövme Çorbası,Maraş Paçası,Ekşili Çorba,Emelek,Ekşlili Kebap, Mumbar Dolması,Kallili Köfte,Ciğerli Bulgur Pilavı,Acem Pilavını tatmadan şehri terk etmeyiniz. Uçak biletinizi alarak bu tatlardan mahrum kalmak istemeyeceksiniz.
Kahramanmaraş Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Biletince.com
Rize Şehir Rehberi
Doğusunda Artvin batısında Trabzon’un bulunduğu bir ilimiz olan Rize 330.000 nüfusu ile Doğu Karadeniz bölgesinde yer almaktadır.Rize yöresinde yaşayan ilk kavim bitişken dilli, Asyanik Kavmidir. Bölgenin adının ilk defa yazılı bir kaynakta geçmesi MÖ 8 yüzyılda olmuştur. Bir bölgede Tarih Çağının başlaması, ilk defa o bölgenin bir yazılı kaynakta anılması ile olur. Bu yüzden, Çoruh boyları ve Rize bölgesi tarihte ilk olarak, Urartulu II.Sardur´un, MÖ 765 yılında Kars'ın kuzeyindeki Çıldır Gölü’nün güneyinde yer alan Taşköprü Köyü üstündeki kayalıkta kazdırdığı çivi yazılı kitabede, ´Kulki/Kulkha´ olarak geçmiş, sonraki Yunan kaynaklarında da ´Kolk-Kolditler'den bahsedilmiştir. Bu çivi yazılı kitabe, bölge adının yazılı olarak ilk defa bir yerde geçtiği kaynaktır.
Yağmur damlasının çaya dönüştüğü memleket olan Rize, Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesinde yer almaktadır. Halkın en önemli geçim kaynağı çay üretimi ve satışıdır.Çay üretiminin çok olduğu ve dünya pazarlarına sunulduğu Rize’de ayrıca balıkçılık da önemli geçim kaynaklarındandır. Özellikle kış aylarında hamsi palamut gibi balık ürünleri tüketimi çok fazladır. Onlarca yayla ve 19 adet buzul gölü bulunmaktadır. Bu göller genelde 2400 metreden sonra görünmekte ve yürüyüş yapmak isteyenlere hayran kalacakları manzaralar sunmaktadır. Yaklaşık 50 adet çay işletmesi bulunmaktadır. İç kesimlerde tulum,sahil kesimlerinde kemençe enstrümanı yaygın olarak çalınmaktadır.
Ülkemizin en yeşil bölgelerinden birine gitmeden önce bavulunuzda 4 mevsime uygun kıyafetlerinizi hazır bulundurun. Çünkü yeşil ile mavinin adeta dans ettiği memlekette bir günde 4 mevsim yaşayabilirsiniz.Yemyeşil çay bahçesinde güneşin gölgesinde denize karşı çayınızı yudumlarken aniden yağmurla karşılaşabilirsiniz. Fakat yağmurun toprak kokusuyla birleşimi ve çayın kokusu ciğerlerinizin bayram etmesini sağlayacaktır. Cennet bahçesini andıran yeşili ve sonsuz mavisi ile rüya gibi bir şehir olan Rize’ye ilk geldiğinizde şehrin tamamını kuş bakışı görebileceğiniz Şahin Tepesi’ne gitmenizi tavsiye ederiz.
Şehir merkezinden birkaç kilometre uzaklıkta olan Rize Kalesi,çay tiryakilerinin vazgeçilmezi olan Rize Botanik Çay Bahçesi,zengin bir koleksiyona sahip Rize Müzesi,içinde yüzlerce dükkanın bulunduğu Tarihi Rize Çarşısı,rafting ve zeplin gibi sporların yapıldığı Fırtına Deresi,Zile Kalesi,ismini muhakkak duyduğunuz şehrin en önemli yaylası olan Ayder Yaylası,Elevit Yaylası,Sal Yaylası,Pokut Yaylası,Kaçkar Dağları Milli Parkı,Gito Yaylası,muhteşem bir manzaraya sahip olan Kıble Dağı Cami,Anzer Yaylası,Ovit Yaylası şehre geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında yer almaktadır. Eğer siz de yeşilin mavinin muhteşem uyumunu tatmak istiyorsanız Rize uçak biletinizi alarak yola çıkabilirsiniz.
Karadeniz'in cennet köşelerinden biri olan Rize kendine has özgün mutfağı ile Türk mutfağına zenginlik katmaktadır. Balıktan yapılan ve börek şeklinde servis edilen Hamsikoli,kışın vazgeçilmez çorbası Korkoto Çorbası,üzümden yapılan Pepeçura Tatlısı,yörenin en özgün yemeklerinden biri olan Karalahana Çorbası,Çumur,Hamsi Çorbası,Hamsili Pilav,Rize Pidesi,Çayeli usulü Kuru Fasulye,Rize Kavurması,Pekmezli Kabak Tatlısı,Enişte Lokumu,Pazı Tavalası,Hamsi Çığırtası,Rize Simidi gibi yemekleri tadıp Rize Çayını içmeden şehirden ayrılmayın. Yeşil ve mavinin verdiği eşsiz huzuru yaşamak biraz da olsun büyük şehirlerin karmaşıklığından uzaklaşmak istiyorsanız sizin için en doğru adres Rize. Rize uçak bileti alarak büyük keyif alacağınız bir şehir turuna Merhaba diyebilirsiniz.