Kocaeli - Rize Uçak Bileti
Kocaeli Şehir Rehberi
İstanbul ve Bursa ilinden sonra Marmara Bölgesinin üçüncü ülkemizin ise onuncu büyük ili olan Kocaeli çok büyük sanayi ve ticaret merkezlerimizden biridir. Şehir bir taraftan Asya ve Avrupayı birbirine bağlarken diğer taraftan hem Marmara Denizine Hem de Karadeniz'e kıyısı bulunmaktadır. Bundan dolayı turizm açısından da çok önemli bir yerde yer almaktadır. Birçok şehre yakın olması ve çoğu şehrin geçiş noktası olmasından dolayı turistlerin kolay ulaşım sağladığı şehirlerin başında gelir. Uçak biletinizi alıp kolay ulaşımın sağladığı şehre adım atabilirsiniz.
Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kocaeli, Orhan Gazi döneminde Akçakoca Bey tarafından fethedilerek ilk defa Osmanlı Devletine katılmış ve 1337’de kesin olarak Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Birinci Dünya Savaşında İngilizler ve Yunanlılar tarafından işgal edilen Kocaeli, 28 Haziran 1921 de düşman işgalinden kurtarılmış, 1924 yılında ise İl olmuştur. Gelişmiş sanayisi ile İstanbul'dan sonraki en büyük sanayi ağına sahip olan il de yazlar sıcak ve az yağışlı kışlar ise yağışlı geçer.
İzmit, Derince, Körfez, Gebze, Gölcük, Karamürsel, Kandıra,Başiskele, Kartepe, Çayırova, Darıca, Dilovası olmak üzere toplam 12 ilçesi bulunmaktadır. İstanbul’un hemen çıkışında yer alan şehirde pek çok gezilecek görülecek yer bulunmaktadır. İstanbul ve Bursa’ya yakın olmasından dolayı çok turist çekmektedir. Yeşili mavisi yazı kışı eşsiz doğasıyla her mevsim ziyaret edebileceğiniz bir şehir olan Kocaeli’ye uçak biletinizi alarak seyahat edebilirsiniz.
Mükemmel doğasıyla Maşukiye kışın çoğu insanın uğrak yeri olan Kartepe Kayak Merkezi, yeşilin birçok tonunu görebileceğiniz tabiat parkları eşsiz doğa ve deniz manzarası ile Kocaeli mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.
Osman Hamdi Bey Müzesi, İzmit Saat Kulesi,İzmit Sarayı,Kocaeli Müzesi,Maşukiye,Kartepe,Ballıkayalar Tabiat Parkı,Kirazlı Yaylası,Darıca Hayvanat Bahçesi,Kefken,Kerpe,Cebeci,Soğuksu Piknik Alanı şehrin gezilecek yerlerinin başında yer alır.
Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından dolayı şehir mutfak kültürü açısından da çok gelişmiştir.Düğün ve davetlerde ikram edilen “Umaç”, “Dartılı Keşkek”, “Zerde”, “Burma Börek”, Hıdrellez Bayramıda “Harmanlar Çorbası”, şenliklerde verilen “Hayır Pilavı’’, Kandil gecelerinde dağıtılan “Mancar Pidesi” Ciğceli Kavurma,Mancarlı Kandıra Pidesi,Kandıra Yoğurdu, Pişmaniye gibi zengin yemek kültürü bulunan ve ulaşımı da çok kolay olan şehre uçak biletinizi alarak gezinize başlayabilirsiniz.
Kocaeli Popüler Uçuş Noktaları
Biletince.com
Rize Şehir Rehberi
Doğusunda Artvin batısında Trabzon’un bulunduğu bir ilimiz olan Rize 330.000 nüfusu ile Doğu Karadeniz bölgesinde yer almaktadır.Rize yöresinde yaşayan ilk kavim bitişken dilli, Asyanik Kavmidir. Bölgenin adının ilk defa yazılı bir kaynakta geçmesi MÖ 8 yüzyılda olmuştur. Bir bölgede Tarih Çağının başlaması, ilk defa o bölgenin bir yazılı kaynakta anılması ile olur. Bu yüzden, Çoruh boyları ve Rize bölgesi tarihte ilk olarak, Urartulu II.Sardur´un, MÖ 765 yılında Kars'ın kuzeyindeki Çıldır Gölü’nün güneyinde yer alan Taşköprü Köyü üstündeki kayalıkta kazdırdığı çivi yazılı kitabede, ´Kulki/Kulkha´ olarak geçmiş, sonraki Yunan kaynaklarında da ´Kolk-Kolditler'den bahsedilmiştir. Bu çivi yazılı kitabe, bölge adının yazılı olarak ilk defa bir yerde geçtiği kaynaktır.
Yağmur damlasının çaya dönüştüğü memleket olan Rize, Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesinde yer almaktadır. Halkın en önemli geçim kaynağı çay üretimi ve satışıdır.Çay üretiminin çok olduğu ve dünya pazarlarına sunulduğu Rize’de ayrıca balıkçılık da önemli geçim kaynaklarındandır. Özellikle kış aylarında hamsi palamut gibi balık ürünleri tüketimi çok fazladır. Onlarca yayla ve 19 adet buzul gölü bulunmaktadır. Bu göller genelde 2400 metreden sonra görünmekte ve yürüyüş yapmak isteyenlere hayran kalacakları manzaralar sunmaktadır. Yaklaşık 50 adet çay işletmesi bulunmaktadır. İç kesimlerde tulum,sahil kesimlerinde kemençe enstrümanı yaygın olarak çalınmaktadır.
Ülkemizin en yeşil bölgelerinden birine gitmeden önce bavulunuzda 4 mevsime uygun kıyafetlerinizi hazır bulundurun. Çünkü yeşil ile mavinin adeta dans ettiği memlekette bir günde 4 mevsim yaşayabilirsiniz.Yemyeşil çay bahçesinde güneşin gölgesinde denize karşı çayınızı yudumlarken aniden yağmurla karşılaşabilirsiniz. Fakat yağmurun toprak kokusuyla birleşimi ve çayın kokusu ciğerlerinizin bayram etmesini sağlayacaktır. Cennet bahçesini andıran yeşili ve sonsuz mavisi ile rüya gibi bir şehir olan Rize’ye ilk geldiğinizde şehrin tamamını kuş bakışı görebileceğiniz Şahin Tepesi’ne gitmenizi tavsiye ederiz.
Şehir merkezinden birkaç kilometre uzaklıkta olan Rize Kalesi,çay tiryakilerinin vazgeçilmezi olan Rize Botanik Çay Bahçesi,zengin bir koleksiyona sahip Rize Müzesi,içinde yüzlerce dükkanın bulunduğu Tarihi Rize Çarşısı,rafting ve zeplin gibi sporların yapıldığı Fırtına Deresi,Zile Kalesi,ismini muhakkak duyduğunuz şehrin en önemli yaylası olan Ayder Yaylası,Elevit Yaylası,Sal Yaylası,Pokut Yaylası,Kaçkar Dağları Milli Parkı,Gito Yaylası,muhteşem bir manzaraya sahip olan Kıble Dağı Cami,Anzer Yaylası,Ovit Yaylası şehre geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında yer almaktadır. Eğer siz de yeşilin mavinin muhteşem uyumunu tatmak istiyorsanız Rize uçak biletinizi alarak yola çıkabilirsiniz.
Karadeniz'in cennet köşelerinden biri olan Rize kendine has özgün mutfağı ile Türk mutfağına zenginlik katmaktadır. Balıktan yapılan ve börek şeklinde servis edilen Hamsikoli,kışın vazgeçilmez çorbası Korkoto Çorbası,üzümden yapılan Pepeçura Tatlısı,yörenin en özgün yemeklerinden biri olan Karalahana Çorbası,Çumur,Hamsi Çorbası,Hamsili Pilav,Rize Pidesi,Çayeli usulü Kuru Fasulye,Rize Kavurması,Pekmezli Kabak Tatlısı,Enişte Lokumu,Pazı Tavalası,Hamsi Çığırtası,Rize Simidi gibi yemekleri tadıp Rize Çayını içmeden şehirden ayrılmayın. Yeşil ve mavinin verdiği eşsiz huzuru yaşamak biraz da olsun büyük şehirlerin karmaşıklığından uzaklaşmak istiyorsanız sizin için en doğru adres Rize. Rize uçak bileti alarak büyük keyif alacağınız bir şehir turuna Merhaba diyebilirsiniz.