Ordu - Adana Uçak Bileti
Ordu Şehir Rehberi
Ordu ‘ya bilinen ilk yerleşmelerin MÖ VII. Yüzyıla kadar gittiği bilinmektedir. Bilinen ilk yerleşme yeri, Kiraz Limanı Mezarlığı yanındaki Bozukkale (Kotyora)dır. MÖ 675'lerden itibaren Ordu sırasıyla, Kimmerler, Miletliler, Persler, Büyük İskender hakimiyetine girmiştir. Daha sonra, 3,5 asır yaşayan Pontus Devleti hakim olmuştur. Bu devleti Roma İmparatorluğu ortadan kaldırmıştır. Ordu Türkler tarafından 14. Yüzyılın sonlarında fethedilmiştir.
Doğu Karadeniz Bölgesinin kapılarını açan Ordu ili, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri, bitki örtüsü, kıyıları, kumsalları, dağları, güzel yaylaları ile doğa turizmi ve kültür turizmi kapsamında geniş bir ağa sahiptir.
Toplam 100 km'lik sahilinin 60 km'lik kıyı bölümü kumsallardan oluşur. Bu özelliği ile diğer Karadeniz illerinden farklı bir yapıya sahiptir. Yörenin dağlar ve ormanlar ile kaplı olması ziyaretçiler için çekiciliğini artırmaktadır. Henüz doğallığını koruyan ve bozulmamış kıyıları deniz turizmi potansiyelini oluşturmaktadır.Zengin turizm potansiyeline sahip ilde kıyı turizmi, yayla turizmi, trekking, yamaç paraşütü gibi etkinliklere imkan sağlayacak unsurlar mevcuttur. Tüm bu faaliyetleri yapabilmek bir uçak bileti kadar uzağınızda. Hemen Ordu uçak biletinizi alıp birinden başlayabilirsiniz.
Yöresel mutfağını tanımak ve Karadeniz’in lezzetli balıklarını tatmak için bu şehri mutlaka gezip görmelisiniz. Tüm bu etkinlikleri katılmak için kolaylıkla uçak biletinizi alarak Ordu'yu ziyaret edebilir Doğu Karadeniz turunuza Ordu’dan başlayabilirsiniz.
Akoluk Köprüsü
Ulubey ilçesi Akoluk Köyünde bulunmaktadır. 200 yıllık bir köprüdür.
Aziziye Cami
Ordu Şehir merkezinde bulunmaktadır. Sultan Abdülaziz zamanında ahşap olarak yaptırılmış zaman içinde yıkılmaya başlayınca 1890 yılında Kadı Zade Hasan Efendi tarafından kesme ve moloz taş ile yeniden inşa ettirilmiştir.
En çok ziyaret edilen tarihi mekanlar; Başkotanı Köprüsü, Bolaman Kalesi ve Hazinedaroğlu Konağı Cıngırt Kalesi, Fatsa, Cotyora ( Bozukkale),Çamaş Hisarbey Köyü Kaya Mezarı, Çayır Cami, Çifte Hamam,Delikkaya Kaya Mezarı, Dikenlice Kaya Mezarı,Düz Mahalle Kilisesi, Efirli Cami ve Mezarlığı,Emir, Yakup Kümbeti,Eskipazar Büyük Hamam,Eskipazar Küçük Hamam, Gençağa Kalesi,Gölköy Kalesi,Göller Köyü Kalesi,Hamidiye (Hükümet) Cami,Kaleköy Kalesi, Kaleköy Kalesi Kaya Mezarları, Kardeşler Köyü kaya mezarı,Kemer Köprü,Kestane Köyü Cami,Kestane Köyü Kemer Köprüleri,Kiraz Limanı Çeşmesi yer alır.
Ordu’da gezilebilecek doğal alanlar mevcuttur. Argın Yaylası Akkuş, Asarkaya Kent Ormanı, Aybastı Toygar Kabaktepe, Boztepe, Çambaşı Yaylası, Çınarsuyu Mesire Yeri,Düzoba Yaylası,Eminem Pınarı-Yokuşdibi Mesire Yeri,Gelin Kayası Mesire Yeri,Hoynat Adası,Kabakdağ Köyü,Kapılı (Cıngırt) Kazankaya Şelaleleri,Karaoluk Şelalesi, Keyfalan Yaylası,Korgan Yayları ve İteniçi Mesire Yeri, Küpkaya Kanyonu,Ohtamış Şelalesi,Perşembe Yaylası,Sayacabaşı Mesire Yeri/Ulubey , Topçam Yaylası , Toygar-Kabaktepe Yaylası, Turnasuyu Vadisi (Yürüyüş Parkuru) , Ulugöl Tabiat Parkı/Gölköy, Yason Burnu , Yoroz Kent Ormanı.
Ordu tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında eşsiz yerel yemekleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Orduya gelince sakarca, mellocan, galdirik, mısır ekmeği, pancar çorbası, pancar sarması, turşu kavurması, hamsili içli tava yemeden gitmemelisiniz. Ayrıca pidesini, çikolatasını, balığını, cevizli helvasını, tostunu ve Yalıköy köftesini tatmalısınız. Fındık ve fındıklı ürünlerini alabilirsiniz.
Boztepe’ye çıkıp, muhteşem Ordu manzarasını görmeden, Çambaşı, Keyfalan, Perşembe, Argın, Yeşilce ve Topçam yaylalarını gezmeden, Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesini ziyaret etmeden, Hazinedaroğlu ( Bolaman ) konağına uğramadan, Ünye Kalesine ve Kurul Kalesine çıkmadan, Yason Burnunda gün batımını seyretmeden, El sanatlar çarşısına uğramadan, Tepealtı, Kumbaşı, Efirli, Çaka Beyazkum, Uzunkum plajında denize girmeden, Ordu Kültür Sanat Merkezine uğramadan Ordu’dan ayrılmamalısınız. Muhteşem doğası denizi tarihi kültürü etkinlikleri ile Doğu Karadeniz'in vazgeçilmezi olan Ordu’ya uçak biletinizi turunuza başlayabilirsiniz.
ORDU-GİRESUN HAVA LİMANI
Ordu-Giresun Hava Limanının yapımı 2011 yılında başlamış, 22.05.2015 tarihinde hizmete girmiştir. Deniz dolgusu yapılan Avrupa’da tek, dünyada Japonya’dan sonra ikinci hava limanı olan Ordu-Giresun Hava Limanın Ordu-Giresun Hava Limanı, İç Hatlar ve Dış hatlar terminali olarak tek bir terminal binası içerisinde hizmet vermektedir. Terminal binasının toplam alanı 20.250 metrekare olup, 3550 metrekare iç hatlar gidiş-geliş arındırılmış salon, 4200 metrekare dış hatlar gidiş-geliş arındırılmış salon olarak kullanılmaktadır.10 Şubat 2016 tarihi itibariyle 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. Hava limanı İç hatlar terminali yıllık 1 milyon, dış hatlar terminali de 1 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Ulaşım hizmetleri Hava alanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) otobüs servisi, taksi ve özel hava yolu şirketlerine ait yolcu servisleri ile sağlanmaktadır. Sizde uçak biletinizi alarak Ordu-Giresun hava limanına kolay bir ulaşım sağlayarak Karadeniz ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Biletince.com
Adana Şehir Rehberi
Seyhan Nehri üzerine kurulmuş bir şehir olan Adana ülkemizin nüfus yoğunluğu bakımından en kalabalık altıncı şehridir. Nüfus yoğunluğu turistik özellikleri mutfak kültürü ve gelişmiş coğrafyasıyla ülkenin çok önemli ticaret ve kültür merkezi konumundadır. Tarım ve sanayi bakımından çok gelişmiş olduğundan nüfusu gün geçtikçe artmakta olan Adana Akdeniz'in en kalabalık şehri olarak kabul edilmektedir. Sizde çok geç olmadan uçak biletinizi alarak Akdeniz'in en kalabalık şehrine adımınızı atıp pişman olmayacağınız deneyimler yaşayabilirsiniz.
Adana tarihinde en eski devlet Kitvanza Krallığı olarak bilinmektedir. Daha sonra Hititler, Kue Krallığı, Asur Devleti, Klikya Krallığı, İranlılar, Makedonlar, Selokidler ve Romalılar bu topraklarda hüküm sürmüşlerdir. Bölgede en önemli etkiyi ve bölgenin kalkınmasını Romalılar sağlamıştır. Bundan dolayı Romalılara ait birçok tarihi eser bulunmaktadır. Adana tarih öncesi birçok adla anılmıştır. Bunların başında Adanus, Adanis, Azana, Erde-na, Batana, Danuna, Ta Adana, Edene, Uru Adania gelmektedir.
Adana bünyesinde birçok gezilecek görülecek yer barındırır. Şehir merkezinde bulunan yerler birbirlerine yakın olduğu için gün içerisinde turunuzu tamamlayabilirsiniz. Müzelere ve şehir merkezinin dışındaki yerlere ise bir kaç gün daha ayırmanız gerekecektir.
Taş Köprü
Şehrin merkezinde yer alan köprü Seyhan Nehri üzerine kurulmuştur. Taş Köprü Seyhan ve Yüreğir’i birbirine bağlamaktadır. Romalılardan kalan köprü dünyanın en eski taş köprülerinden biridir.
Ulu Cami
Seyhan ilçesinde bulunan cami Ramazanoğulları Beyliği döneminde yapılmış ve Ramazanoğulları Camisi olarak da adlandırılmıştır. Şehrin en eski ve en büyük camilerinden biridir.
Sabancı Merkez Cami
Adananın en önemli simgelerinden biri olan cami konumu ve bulunduğu yer bakımından şehrin birçok yerinden görülebilmektedir. Yaklaşık 30.000 kapasitesiyle Balkanların ve Orta Doğunun en büyük camisi unvanına sahiptir.
Ayrıca Sinema Müzesi,Atatürk Parkı,Adnan Menderes Göl Kenarı,Atatürk Evi Müzesi,Yağ Cami, Büyük Saat Kulesi,Yeni Adana Müzesi,Kazancılar Çarşısı, gezip görebileceğiniz yerler arasında yer almaktadır. Adana uçak biletinizi alıp keyifli yolculuğunuza başlayabilirsiniz.
Ülkemizin en önemli mutfaklarından birine sahip olan Adana mutfak kültürü ve yemek çeşitliliği bakımından ülkemizin güzide şehirlerinden biridir. Adana Kebabı,Adana Lahmacun,Şırdan,Mumbar Dolması, Bici Bici ,Şalgam,Kaynar,Sarı Burma,Karakuş Tatlısı,Kelle Paça,Tuzlama,Çürük,Analı Kızlı,İçli Köfte,Çiğ Köfte,Humus gibi yemeklerden mahrum kalmamak için Adana uçak bileti alarak hem şehri gezip hem de bu yemeklerin tadına doya doya bakabilirsiniz.