Ordu - Şanlıurfa Uçak Bileti

Ordu Şehir Rehberi

Ordu

Ordu ‘ya bilinen ilk yerleşmelerin MÖ VII. Yüzyıla kadar gittiği bilinmektedir. Bilinen ilk yerleşme yeri, Kiraz Limanı Mezarlığı yanındaki Bozukkale (Kotyora)dır. MÖ 675'lerden itibaren Ordu sırasıyla, Kimmerler, Miletliler, Persler, Büyük İskender hakimiyetine girmiştir. Daha sonra, 3,5 asır yaşayan Pontus Devleti  hakim olmuştur. Bu devleti Roma İmparatorluğu ortadan kaldırmıştır. Ordu Türkler tarafından 14. Yüzyılın sonlarında fethedilmiştir.

Doğu Karadeniz Bölgesinin kapılarını açan Ordu ili, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri, bitki örtüsü, kıyıları, kumsalları, dağları, güzel yaylaları ile doğa turizmi ve kültür turizmi kapsamında geniş bir ağa sahiptir.

Toplam 100 km'lik sahilinin 60 km'lik kıyı bölümü kumsallardan oluşur. Bu özelliği ile diğer Karadeniz illerinden farklı bir yapıya sahiptir. Yörenin dağlar ve ormanlar ile kaplı olması ziyaretçiler için çekiciliğini artırmaktadır. Henüz doğallığını koruyan ve bozulmamış kıyıları deniz turizmi potansiyelini oluşturmaktadır.Zengin turizm potansiyeline sahip ilde kıyı turizmi, yayla turizmi, trekking, yamaç paraşütü gibi etkinliklere imkan sağlayacak unsurlar mevcuttur. Tüm bu faaliyetleri yapabilmek bir uçak bileti kadar uzağınızda. Hemen Ordu uçak biletinizi alıp birinden başlayabilirsiniz.

Yöresel mutfağını tanımak ve Karadeniz’in lezzetli balıklarını tatmak için bu şehri mutlaka gezip görmelisiniz. Tüm bu etkinlikleri katılmak için kolaylıkla uçak biletinizi alarak Ordu'yu ziyaret edebilir Doğu Karadeniz turunuza Ordu’dan başlayabilirsiniz.

Akoluk Köprüsü
Ulubey ilçesi Akoluk Köyünde bulunmaktadır. 200 yıllık bir köprüdür.

Aziziye Cami
Ordu Şehir merkezinde bulunmaktadır. Sultan Abdülaziz zamanında ahşap olarak yaptırılmış zaman içinde yıkılmaya başlayınca 1890 yılında Kadı Zade Hasan Efendi tarafından kesme ve moloz taş ile yeniden inşa ettirilmiştir.

En çok ziyaret edilen tarihi mekanlar; Başkotanı Köprüsü, Bolaman Kalesi ve Hazinedaroğlu Konağı Cıngırt Kalesi, Fatsa, Cotyora ( Bozukkale),Çamaş Hisarbey Köyü Kaya Mezarı, Çayır Cami, Çifte Hamam,Delikkaya Kaya Mezarı, Dikenlice Kaya Mezarı,Düz Mahalle Kilisesi, Efirli Cami ve Mezarlığı,Emir, Yakup Kümbeti,Eskipazar Büyük Hamam,Eskipazar Küçük Hamam, Gençağa Kalesi,Gölköy Kalesi,Göller Köyü Kalesi,Hamidiye (Hükümet) Cami,Kaleköy Kalesi, Kaleköy Kalesi Kaya Mezarları, Kardeşler Köyü kaya mezarı,Kemer Köprü,Kestane Köyü Cami,Kestane Köyü Kemer Köprüleri,Kiraz Limanı Çeşmesi yer alır.

Ordu’da gezilebilecek doğal alanlar mevcuttur. Argın Yaylası Akkuş, Asarkaya Kent Ormanı, Aybastı Toygar Kabaktepe, Boztepe, Çambaşı Yaylası, Çınarsuyu Mesire Yeri,Düzoba Yaylası,Eminem Pınarı-Yokuşdibi Mesire Yeri,Gelin Kayası Mesire Yeri,Hoynat Adası,Kabakdağ Köyü,Kapılı (Cıngırt) Kazankaya Şelaleleri,Karaoluk Şelalesi, Keyfalan Yaylası,Korgan Yayları ve İteniçi Mesire Yeri, Küpkaya Kanyonu,Ohtamış Şelalesi,Perşembe Yaylası,Sayacabaşı Mesire Yeri/Ulubey , Topçam Yaylası , Toygar-Kabaktepe Yaylası, Turnasuyu Vadisi (Yürüyüş Parkuru) , Ulugöl Tabiat Parkı/Gölköy, Yason Burnu , Yoroz Kent Ormanı.

Ordu tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında eşsiz yerel yemekleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Orduya gelince sakarca, mellocan, galdirik, mısır ekmeği, pancar çorbası, pancar sarması, turşu kavurması, hamsili içli tava yemeden gitmemelisiniz. Ayrıca pidesini, çikolatasını, balığını, cevizli helvasını, tostunu ve Yalıköy köftesini tatmalısınız. Fındık ve fındıklı ürünlerini alabilirsiniz.

Boztepe’ye çıkıp, muhteşem Ordu manzarasını görmeden, Çambaşı, Keyfalan, Perşembe, Argın, Yeşilce ve Topçam yaylalarını gezmeden, Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesini ziyaret etmeden, Hazinedaroğlu ( Bolaman ) konağına uğramadan, Ünye Kalesine ve Kurul Kalesine çıkmadan, Yason Burnunda gün batımını seyretmeden, El sanatlar çarşısına uğramadan, Tepealtı, Kumbaşı, Efirli, Çaka Beyazkum, Uzunkum plajında denize girmeden, Ordu Kültür Sanat Merkezine uğramadan Ordu’dan ayrılmamalısınız. Muhteşem doğası denizi tarihi kültürü etkinlikleri ile Doğu Karadeniz'in vazgeçilmezi olan Ordu’ya uçak biletinizi turunuza başlayabilirsiniz.

ORDU-GİRESUN HAVA LİMANI

Ordu-Giresun Hava Limanının yapımı 2011 yılında başlamış, 22.05.2015 tarihinde hizmete girmiştir. Deniz dolgusu yapılan Avrupa’da tek, dünyada Japonya’dan sonra ikinci hava limanı olan Ordu-Giresun Hava Limanın Ordu-Giresun Hava Limanı, İç Hatlar ve Dış hatlar terminali olarak tek bir terminal binası içerisinde hizmet vermektedir. Terminal binasının toplam alanı 20.250 metrekare olup, 3550 metrekare iç hatlar gidiş-geliş arındırılmış salon, 4200 metrekare dış hatlar gidiş-geliş arındırılmış salon olarak kullanılmaktadır.10 Şubat 2016 tarihi itibariyle 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. Hava limanı İç hatlar terminali yıllık 1 milyon, dış hatlar terminali de 1 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Ulaşım hizmetleri Hava alanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) otobüs servisi, taksi ve özel hava yolu şirketlerine ait yolcu servisleri ile sağlanmaktadır. Sizde uçak biletinizi alarak Ordu-Giresun hava limanına kolay bir ulaşım sağlayarak Karadeniz ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün

Şanlıurfa Şehir Rehberi

Şanlıurfa

Fırat ve Dicle Nehirlerinin üstüne kurulmuş tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Şanlıurfa bir çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. On iki bin yıllık geçmişe sahip  Peygamberler Şehri olarak da bilinen şehir zengin kültürel mirası ile  bir açık hava müzesi görünümündedir. Şehrin bilinen eski adı ve hala halk arasında kısaca söylenen ‘Urfa’dır.  Kurtuluş Savaşında halkın gösterdiği büyük başarıdan dolayı 1984 yılında ‘Şanlı’ unvanı almıştır.Cilalı Taş Devrinden itibaren yerleşim olduğuna inanılan şehirde      Sümerler,Akkadlar,Babiller,Asurlar,Persler,Eblalar,Bizanslılar,Romalılar,Aramiler egemenlik sürmüştür.

Kendine özgü kültürü,sıra geceleri, zengin mutfağı, efsaneleri, tarihi ve doğal dokusuyla Güneydoğunun en güzel şehirlerinden biri olan Şanlıurfa birçok ilke de imza atmıştır. Bazı kaynaklarda Nuh tufanından sonra kurulan il şehir olarak söylenirken bilinen en eski yerleşim merkezi Göbeklitepe’de bu şehrimizde yer almaktadır. Buğday tarımının ilk yapıldığı yer olan Şanlıurfa aynı zamanda islamiyetin ilk camilerinden biri olarak gösterilen Ulu Cami’yede ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın bilinen ilk üniversitesi Harran  Üniversitesi de Şanlıurfa'da yer almaktadır.Ülkemizin en çok arkeolojik kazı yapılan şehirlerinden biridir. Müze Şehri olarak da bilinmektedir.

Halkın temel geçim kaynağı tarım ve tarıma dayalı sanayidir. Bunun yanında gelişmiş inanç,kültür ve gastronomi turizmine sahip olması şehre bir çok turistin gelmesine katkı sağlamakta buda şehrin ekonomik kalkınmasını artırmaktadır.

Şehrin kültürel özelliklerini yansıtan tarihi çarşıları,açık hava müzesini andıran mimari dokusu, birden fazla müzesi,doğal tarihi ve kültürel yapının yanı sıra gelişmiş inanç turizmi ve zengin bir mutfak kültürü olması sebebi ile her yıl büyük oranda turist ağırlamasına olanak sağlamaktadır. Gezilecek görülecek yerleri oldukça fazladır.

Bunların başında şehrin simgesi haline gelmiş ve şehirle özdeşleşmiş bir çok efsaneye konu olan Balıklı Göl,tarihi evleri ile meşhur Harran,islamiyetin ilk camilerinden biri olan Ulu Cami, en eski yerleşim merkezi olarak bilinen Göbeklitepe,nefes kesen güzelliği ile adeta cennetten bir bahçeyi anımsatan Halfeti(aynı zamanda dünyada siyah gülün yetiştirildiği tek yerdir ),zengin bir tarihi geçmişe sahip Urfa Kalesi,Eyüp Peygamber Müzesi,Müslüm Gürses Müzesi,Şanlıurfa Müzesi,Şuayb Antik Şehri,Fırfırlı Cami,Selahaddin Eyyubi Cami,Hasan Padişah Cami,dünyanın ilk üniversitesi olan Harran Üniversitesi,Bazda Mağaraları,Şeyh Yahya Hayat El-Harrani Türbesi gelmektedir. Mutlaka görülmesi gereken şehirlerin başında yer alan Şanlıurfa’ya uçak bileti alarak gidebilir pişman olmayacağınız deneyimler yaşayabilirsiniz.

Güneydoğu Anadolu'nun karakteristik özelliğini taşıyan Şanlıurfa bol acılı,baharatlı ve bol salçalı bir mutfak kültürüne sahiptir. Misafir ağırlamayı çok seven ve bolluk bereket getirir anlayışına sahip insanların  çokça olduğu bir kent olmasından dolayı masalar hep kalabalık olmaktadır.Halil İbrahim Sofralarının kurulduğu kalabalık eğlenceli ve misafirlerin masalardan hiç eksilmediği bir mutfak anlayışına sahip Şanlıurfa’nın en meşhur yemeği hiç kuşkusuz Urfa Kebap ve Çiğ köftedir. Bunun yanında Patlıcan Kebap,Borani,Şıllık,Ayran Çorbası,Bostana,Sarı Çorba, Pıt Pıt,Çağala Aşı, Sarımsak Aşı,Su Kabağı,Soğan Tavas,İsot Çömleği,Erik Tavası,Meyan Şerbeti,Ekmek Aşı,Lebeni,Aya Köftesi,Sini Taraklığı,Semsek diğer meşhur yemekleri arasında yer almaktadır. Bu tatlardan mahrum kalmamak için Şanlıurfa uçak bileti alarak almalı bu tatları yerine tatmalısınız.

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün