Sivas - Ordu Uçak Bileti
Sivas Şehir Rehberi
Sivas,Kurtuluş Savaşının temellerinin atıldığı, Selçuklu döneminden kalma önemli eserleriyle süslü, yüz ölçümü bakımından Konya’dan sonra ikinci sırada yer alan bir kentimizdir. Eski çağlarda Yunanca ‘ saygıdeğer,yüce ‘ anlamına gelen Sebastia adı ile bilinen şehir ilk çağlarda Talavra, Megalapolis, Karana ve Diyapolis gibi isimlerle adlandırılmıştır. Sivas'ın toplamda 16 ilçesi bulunmaktadır ve bu ilçelerin bazıları İç Anadolu Bölgesi, Doğu Karadeniz Bölgesi ve Doğu Anadolu Bölgesi sınırları içinde yer almaktadır. Bundan dolayı ilçeleri,kültür zenginliği, iklim farklılığı bulunan ve sahip olduğu değerleri ile önemli bir coğrafi konuma sahiptir. Geçmişte bir çok medeniyete de ev sahipliği yapmış olan bu değerli şehrimize uçak biletinizi alarak keşfe çıkabilirsiniz.
Karasal bir iklimin hakim olduğu Sivas’ta yazlar sıcak ve kurak kışlar soğuk ve yağışlı geçer. Halkın temel geçim kaynağını tarım oluştururken bunun yanında hayvancılık maden ve sanayi diğer geçim kaynakları arasında yer alır.Doğal ve tarihi güzellikleri,kaplıcaları ve farklı bir coğrafyasıyla turistlerin ilgisini çeken Sivas hem yerli hem yabancı bir çok turistin sıklıkla uğradığı şehirlerden biridir.
Tarihi İpek Yolu ve Kral Yolu güzergahlarının geçiş noktalarından biri olan Sivas tarih boyunca çeşitli kültürlerin bir arada yaşadığı ve bu kültürlerin izlerini halen taşıdığı bir şehirdir. UNESCO Dünya Mirası Listesindeki Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası,dünyanın en büyük kanyonlarından biri sayılan Karanlık Kanyon,Anadolu'nun en yüksek taç kapısına sahip olarak bilinen Çifte Minareli Medrese,Gök Medrese, Buruciye Medresesi,Mavi Medrese,Atatürk Kongre Ve Etnografya Müzesi,Sivas Kalesi,Kangal Balıklı Kaplıca,Taşhan,Eğri Köprü,Gürün Gökpınar Gölü,Zara Tödürge Gölü,Hafik Gölü şehre geldiğinizde ilk görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır. Sivas uçak biletinizi alarak bu yerleri ziyaret edebilirsiniz.
Tarihi ve doğal güzelliklerin yanı sıra zengin bir mutfak kültürü de olan Sivas'ın bir çok ünlü yemeği bulunmaktadır.Çekme,erişte,kadayıf,un öğütme,bulgur dövme,sebze kurutma kış için sonbahar mevsiminde hazırlanan ürünlerdir.Pancarlı çorba,ebegümeci,madımak,evelik,gelin parmağı,ısırgan,Sivas Köftesi,hingel,Divriği Pilavı,Mercimek Madı,Kelle Tatlısı,Sivas Kebabı,katmer,Sübüra Sivas'ın ünlü yemekleri arasında yer almaktadır.
Tarihi ve doğal yapısının yanı sıra zengin ve kendine has mutfağı ile keşfe değer bir şehir olan Sivas'a uçak biletinizi alıp keşfe çıkabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Biletince.com
Ordu Şehir Rehberi
Ordu ‘ya bilinen ilk yerleşmelerin MÖ VII. Yüzyıla kadar gittiği bilinmektedir. Bilinen ilk yerleşme yeri, Kiraz Limanı Mezarlığı yanındaki Bozukkale (Kotyora)dır. MÖ 675'lerden itibaren Ordu sırasıyla, Kimmerler, Miletliler, Persler, Büyük İskender hakimiyetine girmiştir. Daha sonra, 3,5 asır yaşayan Pontus Devleti hakim olmuştur. Bu devleti Roma İmparatorluğu ortadan kaldırmıştır. Ordu Türkler tarafından 14. Yüzyılın sonlarında fethedilmiştir.
Doğu Karadeniz Bölgesinin kapılarını açan Ordu ili, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri, bitki örtüsü, kıyıları, kumsalları, dağları, güzel yaylaları ile doğa turizmi ve kültür turizmi kapsamında geniş bir ağa sahiptir.
Toplam 100 km'lik sahilinin 60 km'lik kıyı bölümü kumsallardan oluşur. Bu özelliği ile diğer Karadeniz illerinden farklı bir yapıya sahiptir. Yörenin dağlar ve ormanlar ile kaplı olması ziyaretçiler için çekiciliğini artırmaktadır. Henüz doğallığını koruyan ve bozulmamış kıyıları deniz turizmi potansiyelini oluşturmaktadır.Zengin turizm potansiyeline sahip ilde kıyı turizmi, yayla turizmi, trekking, yamaç paraşütü gibi etkinliklere imkan sağlayacak unsurlar mevcuttur. Tüm bu faaliyetleri yapabilmek bir uçak bileti kadar uzağınızda. Hemen Ordu uçak biletinizi alıp birinden başlayabilirsiniz.
Yöresel mutfağını tanımak ve Karadeniz’in lezzetli balıklarını tatmak için bu şehri mutlaka gezip görmelisiniz. Tüm bu etkinlikleri katılmak için kolaylıkla uçak biletinizi alarak Ordu'yu ziyaret edebilir Doğu Karadeniz turunuza Ordu’dan başlayabilirsiniz.
Akoluk Köprüsü
Ulubey ilçesi Akoluk Köyünde bulunmaktadır. 200 yıllık bir köprüdür.
Aziziye Cami
Ordu Şehir merkezinde bulunmaktadır. Sultan Abdülaziz zamanında ahşap olarak yaptırılmış zaman içinde yıkılmaya başlayınca 1890 yılında Kadı Zade Hasan Efendi tarafından kesme ve moloz taş ile yeniden inşa ettirilmiştir.
En çok ziyaret edilen tarihi mekanlar; Başkotanı Köprüsü, Bolaman Kalesi ve Hazinedaroğlu Konağı Cıngırt Kalesi, Fatsa, Cotyora ( Bozukkale),Çamaş Hisarbey Köyü Kaya Mezarı, Çayır Cami, Çifte Hamam,Delikkaya Kaya Mezarı, Dikenlice Kaya Mezarı,Düz Mahalle Kilisesi, Efirli Cami ve Mezarlığı,Emir, Yakup Kümbeti,Eskipazar Büyük Hamam,Eskipazar Küçük Hamam, Gençağa Kalesi,Gölköy Kalesi,Göller Köyü Kalesi,Hamidiye (Hükümet) Cami,Kaleköy Kalesi, Kaleköy Kalesi Kaya Mezarları, Kardeşler Köyü kaya mezarı,Kemer Köprü,Kestane Köyü Cami,Kestane Köyü Kemer Köprüleri,Kiraz Limanı Çeşmesi yer alır.
Ordu’da gezilebilecek doğal alanlar mevcuttur. Argın Yaylası Akkuş, Asarkaya Kent Ormanı, Aybastı Toygar Kabaktepe, Boztepe, Çambaşı Yaylası, Çınarsuyu Mesire Yeri,Düzoba Yaylası,Eminem Pınarı-Yokuşdibi Mesire Yeri,Gelin Kayası Mesire Yeri,Hoynat Adası,Kabakdağ Köyü,Kapılı (Cıngırt) Kazankaya Şelaleleri,Karaoluk Şelalesi, Keyfalan Yaylası,Korgan Yayları ve İteniçi Mesire Yeri, Küpkaya Kanyonu,Ohtamış Şelalesi,Perşembe Yaylası,Sayacabaşı Mesire Yeri/Ulubey , Topçam Yaylası , Toygar-Kabaktepe Yaylası, Turnasuyu Vadisi (Yürüyüş Parkuru) , Ulugöl Tabiat Parkı/Gölköy, Yason Burnu , Yoroz Kent Ormanı.
Ordu tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında eşsiz yerel yemekleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Orduya gelince sakarca, mellocan, galdirik, mısır ekmeği, pancar çorbası, pancar sarması, turşu kavurması, hamsili içli tava yemeden gitmemelisiniz. Ayrıca pidesini, çikolatasını, balığını, cevizli helvasını, tostunu ve Yalıköy köftesini tatmalısınız. Fındık ve fındıklı ürünlerini alabilirsiniz.
Boztepe’ye çıkıp, muhteşem Ordu manzarasını görmeden, Çambaşı, Keyfalan, Perşembe, Argın, Yeşilce ve Topçam yaylalarını gezmeden, Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesini ziyaret etmeden, Hazinedaroğlu ( Bolaman ) konağına uğramadan, Ünye Kalesine ve Kurul Kalesine çıkmadan, Yason Burnunda gün batımını seyretmeden, El sanatlar çarşısına uğramadan, Tepealtı, Kumbaşı, Efirli, Çaka Beyazkum, Uzunkum plajında denize girmeden, Ordu Kültür Sanat Merkezine uğramadan Ordu’dan ayrılmamalısınız. Muhteşem doğası denizi tarihi kültürü etkinlikleri ile Doğu Karadeniz'in vazgeçilmezi olan Ordu’ya uçak biletinizi turunuza başlayabilirsiniz.
ORDU-GİRESUN HAVA LİMANI
Ordu-Giresun Hava Limanının yapımı 2011 yılında başlamış, 22.05.2015 tarihinde hizmete girmiştir. Deniz dolgusu yapılan Avrupa’da tek, dünyada Japonya’dan sonra ikinci hava limanı olan Ordu-Giresun Hava Limanın Ordu-Giresun Hava Limanı, İç Hatlar ve Dış hatlar terminali olarak tek bir terminal binası içerisinde hizmet vermektedir. Terminal binasının toplam alanı 20.250 metrekare olup, 3550 metrekare iç hatlar gidiş-geliş arındırılmış salon, 4200 metrekare dış hatlar gidiş-geliş arındırılmış salon olarak kullanılmaktadır.10 Şubat 2016 tarihi itibariyle 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. Hava limanı İç hatlar terminali yıllık 1 milyon, dış hatlar terminali de 1 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Ulaşım hizmetleri Hava alanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) otobüs servisi, taksi ve özel hava yolu şirketlerine ait yolcu servisleri ile sağlanmaktadır. Sizde uçak biletinizi alarak Ordu-Giresun hava limanına kolay bir ulaşım sağlayarak Karadeniz ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.