Kayseri - Konya Uçak Bileti
Kayseri Şehir Rehberi
Yaklaşık 6000 yıllık geçmişi ile dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan Kayseri’de yapılan arkeolojik kazı ve araştırmalar sonunda bölgedeki ilk yerleşimin MÖ 4000 yılına kadar gittiği görülmüştür. Eski çağlarda Kapodokya denilen bölgede bulunan şehir Konisti,Mazaka ve Kaiseria gibi isimlerle anılmış Kayseri olarak günümüze kadar gelmiştir.Hitit ,Roma, Frig ,Eski Tunç , Bizans ve Selçuklu gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmış son Osmanlı topraklarına dahil olmuştur. En önemli ticaret yollarından bir olan İpek Yolunun geçtiği illerden biri olması şehrin çekiciliğini artırmıştır. Köklü bir tarih yolculuğu yapmak istiyorsanız Kayseri uçak bileti alarak yola çıkabilirsiniz.
Tarih boyunca önemli ticaret yolu üzerinde bulunması ve bir çok medeniyete ev sahipliği yapmasından dolayı şehir önemli ticaret ulaşım ve sanayi merkezi haline gelmiştir. Ülkemizin en önemli sanayi şehirlerinden biri olan Kayseri bir çok ünlü markayla çalışmaktadır. Türkiye'nin ilk uçak fabrikası ve üstü kapalı stadyumuna ev sahipliği yapan Kayseri gelişime ve yeniliğe açık illerimizden biridir. Bunun yanında sucuk,pastırma,mantısı ile meşhur bir mutfağı olan şehrin zengin yemek kültürü vardır. Önemli ticaret merkezi olması ve lezzetli mutfağının yanı sıra köklü tarihi ile görülmeye değer bir şehir Kayseri.
Tarih boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin izlerini günümüze kadar taşımıştır.Adım adım tarih kokan kentte gezilecek görülecek yer sayısı oldukça fazladır. Şehrin en önemli yapılarından biri olan, sanılanın aksine düz bir araziye kurulan Kayseri Kalesi,kesme taştan yapılan 10 metrelik Saat Kulesi,şehrin kalbi konumundaki Cumhuriyet Meydanı,cami,kümbet ve hamam gibi bölümlerden oluşan Hunat Hatun Cami ve Külliyesi,Kurşunlu Cami,Bürüngüz Camii,piramit şeklinde bir külaha sahip Alaca Kümbet,Gevher Nesibe Hatun Medresesi ve Şifahanesi,Zeynel Abidin Türbesi,iki cumhurbaşkanı (Turgut Özal ve Abdullah Gül ) mezun etmiş lise olan Kayseri Lisesi Milli Mücadele Müzesi,Kapalı Çarşı ve Kazancılar Çarşısı,Meryem Ana Kilisesi,Kayseri Atatürk Evi Müzesi,Tarihi Kayseri Mahallesi,tarih kokan sokakları,binaları,camileri ve kiliseleri ile Talas,kış turizminin vazgeçilmezi Erciyes Dağı Kayak Merkezi,Mimar Sinan Evi,Ağırnas Yeraltı Şehirleri,Kapuzbaşı Şelalesi,Soğanlı Vadisi,Sultan Sazlığı,Döner Kümbet,Kayseri Arkeoloji Müzesi gezebileceğiniz yerlerin başında yer almaktadır.
Ülkemizin yemek kültürü bakımından en gelişmiş şehirlerinden biri olan Kayseri,ününü tüm dünyaya yaymıştır.Genellikle bayramlarda yapılan Nevzine Tatlısı,çorbadan ziyade sulu yemeği andıran Kurşun Aşı,pizza ve lahmacuna benzer Yağlama,çemenden yapılan Sucuklu Köfte,mutlaka yerinde yenilmesi gereken tatlardan biri olan ve onlarca çeşidi bulunan Kayseri Mantısı,Çemenli Ekmek,normal sarmadan çok farklı Ayvalı Tahinli Yaprak Sarması,revaniyi andıran Yoğurt Tatlısı,Düğümlü Tatlı,Aside,Altın Kesesi,Örgülü Pilav,Kayseri Tiridi,Saray Pilavı,Çiriş Yemeği,kuşbaşı pidenin Kayseri versiyonu Cıvıklı,Kayseri Pastırması sizi lezzetleri ile mest edecektir. Kayseri uçak bileti alarak zengin mutfağı ve köklü bir tarihi olan şehre ayak basabilirsiniz.
Kayseri Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Biletince.com
Konya Şehir Rehberi
Yüz ölçümü bakımından Türkiye'nin en büyük şehri olan Konya, geçmişte de doğunun ve batının geçiş noktasında yer aldığından tarih boyunca birçok kültürün buluşma noktası olmuştur. Hititler ve Frigler’in bölgeye hakimiyetinden sonra Antik dönemde Romalılar tarafından yedi coğrafi bölgeye ayrılan Konya, İkonium olarak adlandırılmıştır. Roma döneminde İmparatorların adlarıyla değişmiş, Claudiconium, Colonia Selie, Augusta İconium gibi isimlere dönüşmüştür. Bizans kaynaklarında Tokonion olarak geçen Konya’ya Yconium, Conium, Stancona, Conia, Cogne, Cogna, Konien, Konia isimleri yakıştırılmıştır. Arapların Kuniya dedikleri bu isim, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de değişmemiş, günümüze kadar gelmiştir. Konya uçak bileti ile büyük bir tarih yolculuğuna çıkabilirsiniz.
1071 Malazgirt Zaferinden sonra Türk topraklarına giren şehir, Anadolu Selçuklu Devletinin başkenti olmasıyla ilim, irfan, kültür ve sanatın da merkezi olmaya başlamıştır.Bu şehir Hazret-i Mevlana'nın şehridir. Öyle ki şehir de kendisine gelmek isteyenleri Mevlana'nın şu davetiyle çağırmaktadır. “Gel, ne olursan ol yine gel. İster kafir, ister ateşperest, ister putperest ol, yine gel ‘’ sözüyle kapılarını yerli ve yabancı turistlere bu evrensel mesajla açmıştır.
Modern konaklama tesisleri ile doyulmaz doğasıyla, şaheser tarih, kültür ve sanat varlıklarıyla üç büyük dinin birbirinden önemli hatıra iz ve eserleriyle Konya, giderek artış gösteren bir turizm bölgesidir. Meydanları, parkları, ibadethaneleri, caddeleri, sokakları ile geçmiş, günümüz ve gelecek arasında müthiş bir bağ kuran görkemli bir şehirdir Konya.
Mevlana Celaleddin Rumi örnek kişiliği ve çağları aşan mesajlarıyla binlerce hayranını “Yeşil Kubbe” altında misafir eder. O kadar ki Mevlana Müzesi yurdumuzun ziyaretçisi en çok olan müzesidir. Karatay Müzesi, İnce Minareli Medrese, Sırçalı Medrese, Etnoğrafya Müzesi, Koyunoğlu Müze ve Kütüphanesi gibi nice müze ve kütüphaneler de Konya'nın ünlü zenginlikleri arasında yer alır.Akşehir Eber Gölü, Sille, Beyşehir Gölü ve Milli Parkı, Hadim Yer Köprü Şelalesi, Alaaddin Tepesi, Meram Bağları, Kültür Park, Japon Parkı, Hadimi Park, Kelebekler Vadisi, Tınaztepe Mağarası ve Dünya UNESCO Mirası Listesinde bulunan Çatalhöyük gibi yüzlerce doğal ve beşeri güzellikler şehri süslemektedir.Konya uçak bileti alarak göz kamaştıran bu güzel mekanları görüp gezme fırsatı yakalayın.
Çok köklü ve zengin bir mutfak kültürü bulunan bir şehirdir Konya.Dünyada adına anıt mezar yaptırılan ilk aşçıbaşının Konya’da bulunduğunu söylemek Konya mutfağının ihtişamını belirtmeye yetecektir. Konya mutfağının en ilgi çekici özelliği kurallaşmış davet yemekleridir. “Düğün (Konya) Pilavı” en meşhur davet yemeğidir ve çeşitli yemeklerin bir araya gelmesiyle oluşur. Tabi ki Konya denilince akla ilk gelen ise “Etli ekmek”tir. Başka bir davet yemeği Bamya Çorbası ve kuzu etiyle yapılan Çebiç mutfağın vazgeçilmez tatlarındandır.Fırın Kebabı,Sac,Su Böreği,Tandır Böreği, Arapaşı Çorbası,Etli Topalak,Etli Yaprak Sarma, Yoğurt Çorbası, Papara, Un Helvası, Dilberdudağı Tatlısı, Mevlana Böreği damak tadına düşkünler için vazgeçilmeyen lezzetlerdendir.