Muş - Muğla Uçak Bileti
Muş Şehir Rehberi
Muş’un bilinen tarihi Urartular'a kadar gitmekte Urartular’dan öncesi ise bilinmemektedir. Urartular’dan sonra Medler,Persler,Romalılar,Partlar,Ermeniler bölgede hakimiyeti sağlamış ve izlerini bırakmışlardır. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapması ve hristiyanlığın yayılmasıyla bölgede değişiklikler meydana gelmiştir. Türkler'in Anadolu’ya gelmesiyle, Türk İslam Kültürü yaygınlık göstermeye başlamıştır. Bir çok tarihi olaya şahitlik etmiş topraklar Türkler için çok önemli bir noktadadır. Anadolu'nun kapısının Türklere tamamen açıldığı ve bugünkü Türkiye devletinin temellerinin atıldığı Malazgirt Savaşı (1071) bu topraklar üzerinde yapılmıştır. Tarihimizde çok önemli bir yeri olan bu nadide şehrimizi uçak bileti alarak daha yakından görebilirsiniz.
Doğu Anadolu'nun Yukarı Murat - Van bölümünde, Çar Deresi ve Komi Deresi arasındaki düz bir ova etrafında kurulmuş bir şehir olan Muş’un Malazgirt, Hasköy, Varto ,Bulanık ve Korkut olmak üzere 5 ilçesi bulunmaktadır.
Şehir eski dönemlerde Taran,Tarun ve bol su anlamına gelen Muşa gibi isimlerle anılmıştır. Türklerin bölgeyi işgalinden sonra bugünkü ismini almıştır. Her yıl Nisan ayının sonu Mayıs ayının başında çıkan ve şehre büyük bir ihtişam kazandıran Muş lalesi ve bunun için yapılan festivalleri Muş’un simgesi haline gelmiştir. Şehrin bir başka önemli simgesi ise Muş Üzümü ve bu üzümden yapılan şaraplardır.
Tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Türkler için çok önemli bir noktada olması yerli yabancı bir çok turistin ilgisini çekmektedir.Anadolu kapısı ile Türklerin Anadolu’ya geçişini sembolize eden sütunlar ve boşluklardan oluşan Malazgirt Zafer Anıtı,Malazgirt Savaşından kalma Malazgirt Kalesi, şehrin ortasında bulunan en ve önemli simgelerinden biri olan Muş Kalesi,Arak Manastırı,karşı karış tarih kokan geleneksel Muş Evleri,bir Selçuklu mimarisi olan Murat Köprüsü,Muş Ulu Cami,Yıldız Han,Hamurpet(Akdooğan) Gölü,Varto Kayalıdere Ören Yeri,Alaaddin Bey Cami ve Hamamı,Güzeldağ Kayak Merkezi,İbrahim Samidi Türbesi,Kesikbaş Türbesi şehrin görülmeye değer yerleri arasındadır.
Sebze yemeğinden etli yemeğine salatasından tatlısına kadar Muş’un, kendine has mutfağı ile bir çok şehirden farklı mutfak kültürü bulunmaktadır. Muş mutfağının baş tacı yoğurt ve tereyağı ile servis edilen Muş Köftesi,Domatesli Lahana Dolması,meşhur Muş böreği, bol soğan ve lahanadan oluşan yoğun baharatlı Çorti, Hez Dolması, Keşkek, yöresel yemeklerden Cavbelek,Mirtöge,Herse,Kaburga Dolması,Ayran Aşı,Kırçik,Hellim Aşı,Güllük,Kenger,Sıpıdak,Uçkun,Kak,Teter Helvası şehrin en önemli yemekleri olup mutlaka tadılması gereken türdendir. Muş uçak biletini alarak tarih kokan şehrimizi gezip yöresel yemeklerini büyük bir zevkle tadabilirsiniz.
Havalimanları Tümü
Biletince.com
Muğla Şehir Rehberi
Karia bölgesinin en eski şehirlerinden biri olan Muğla şehir merkezinin eski kayıtlarda adı "Mobolia" olarak geçmektedir. M.Ö 1000 yıllarında Dor'ların hakimiyetine giren bölge, M.Ö 228'den sonra Bergama Roma birliğine katılmış ve M.Ö 33 yılında bir Roma eyaleti olmuştur.
Muğla'nın Türklere geçmesi, Menteşe Bey tarafından 1284 de gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten sonra bölge "Menteşe" adıyla anılmaya başlanmıştır. Osmanlı topraklarına 1391 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından katılan bölge, 1402’de Timur'un hakimiyetine girmiş ve Timur tarafından Menteşe Beyliği’ne verilmiş, II. Murat döneminde ise tekrar Osmanlı İmparatorluğunun bir parçası olmuştur. 1811 tarihinde Saruhan, İzmir ve Menteşe Sancakları Kütahya’dan alınarak Aydın Eyaleti’ne bağlanmıştır. 1884 yılında 5 ilçe, 3 bucak ve 329 köyden meydana gelen Menteşe Sancağı 30 Ekim 1913’de Aydın eyaletinden ayrılarak il olmuş ve Muğla adını almıştır. Muğla adının Selçuklu Sultanı Kılıçarslan’ın komutanlarından “Muğlu” Bey’den gelmekte olduğu söylenmektedir. Sizde uçak biletinizi alıp Muğla’yı ziyaret edebilir ve tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.
Muğla Ege Bölgesinde yer alan, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Bodrum, Datça, Marmaris ve Milas gibi tatil merkezleriyle ünlü olan ilimizdir. Ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip olan ildir. Akdeniz ikliminin yoğun olduğu ilde 12 ilçe yer almaktadır. En önemli turizm faaliyeti deniz-kum-güneş turizmidir. Turizmin yanında arıcılık, zeytincilik, madencilik gibi ekonomik faaliyetlerde yapılmaktadır. Deniz kum ve güneşin tadına doyamayacağınız Muğla’ya uçak biletinizi almaya geç kalmamanızı tavsiye ederiz.
Muğla ilinin en meşhur yöresel yemekleri, kuzu ve oğlak etinde yapılabilen Püryan Kebabı, Bodrum’un Paşa Makarnası ve Saraylısı, Datça’nın Mürdümerik Çorbası ve Harnup Pekmezi’dir.
Muğla merkez’de yer alan Gökova Körfezi, Akyaka Beldesi, Saburhane görülmeye değer turistik alanlardır. Bugün Bodrum, tarihi ve arkeolojik değerleriyle tercih edilen bir tatil beldesi; Milas ise kültürel mirası ve çevresel zenginlikleri ile öne çıkan bir yerleşim merkezidir. Bodrum Kalesi, Su altı Arkeoloji Müzesi, Fethiye Af Kule, Ölüdeniz, Milas Müzesi, Halikarnas Mozolesi gibi eşi benzeri olmayan turizm merkezlerini uçak biletinizi alıp ziyaret ederek tatil yapabilirsiniz.
MUĞLA DALAMAN HAVA LİMANI
Hava limanı yapımına 1976 yılında başlanmış, 1981 yılında tamamlanarak uluslararası sivil hava trafiğine açılmıştır. 175’i hizmet alımı olmak üzere 516 personel ile hizmet verilmektedir. Personelin % 60’ı ön lisans ve lisans mezunu, %20’si iyi derecede yabancı dil bilmektedir. Otopark kapasitesi 1355 araç, şehre uzaklığı 6 km olup, ulaşım HAVAŞ ve taksi ile sağlanmaktadır.
MUĞLA MİLAS- BODRUM HAVA LİMANI
Türkiye'nin, Ege Bölgesindeki en yoğun hava limanı olan, resmi adı ile "Muğla Milas-Bodrum Hava Limanı" 1997 yılında uluslararası trafiğe açılmıştır. Muğla ili sınırları içinde, Antik Karya'nın iki önemli şehri Milas ve Bodrum arasında yer almaktadır. Adını bu iki şehrin geniş tarihi mirasından alan hava limanı, bir iç hat bir dış hat terminali ile yılda üç milyona yakın yolcuya hizmet vermektedir.
Muğla Milas-Bodrum Hava limanı, 01.04.1997 tarihinde hizmete açılmış olup o tarihte yapılan terminal binası ile iç ve dış hat yolcularına hizmet vermeye başlamıştır. Yap-işlet-devret
modeline göre 5.000.000 yolcu/yıl kapasiteli, 95.683 m2 kapalı alana sahip yeni bir dış hatlar terminal binası yapılarak 16.05.2012 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır.
Sizde uçak biletinizi alarak Muğla Dalaman Hava Limanı veya Muğla Milas-Bodrum Hava Limanı’na hava yolu ulaşımını sağlayabilir, Muğla'yı ziyaret edebilir ve tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.