Ordu - Muğla Uçak Bileti

Ordu Şehir Rehberi

Ordu

Ordu ‘ya bilinen ilk yerleşmelerin MÖ VII. Yüzyıla kadar gittiği bilinmektedir. Bilinen ilk yerleşme yeri, Kiraz Limanı Mezarlığı yanındaki Bozukkale (Kotyora)dır. MÖ 675'lerden itibaren Ordu sırasıyla, Kimmerler, Miletliler, Persler, Büyük İskender hakimiyetine girmiştir. Daha sonra, 3,5 asır yaşayan Pontus Devleti  hakim olmuştur. Bu devleti Roma İmparatorluğu ortadan kaldırmıştır. Ordu Türkler tarafından 14. Yüzyılın sonlarında fethedilmiştir.

Doğu Karadeniz Bölgesinin kapılarını açan Ordu ili, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri, bitki örtüsü, kıyıları, kumsalları, dağları, güzel yaylaları ile doğa turizmi ve kültür turizmi kapsamında geniş bir ağa sahiptir.

Toplam 100 km'lik sahilinin 60 km'lik kıyı bölümü kumsallardan oluşur. Bu özelliği ile diğer Karadeniz illerinden farklı bir yapıya sahiptir. Yörenin dağlar ve ormanlar ile kaplı olması ziyaretçiler için çekiciliğini artırmaktadır. Henüz doğallığını koruyan ve bozulmamış kıyıları deniz turizmi potansiyelini oluşturmaktadır.Zengin turizm potansiyeline sahip ilde kıyı turizmi, yayla turizmi, trekking, yamaç paraşütü gibi etkinliklere imkan sağlayacak unsurlar mevcuttur. Tüm bu faaliyetleri yapabilmek bir uçak bileti kadar uzağınızda. Hemen Ordu uçak biletinizi alıp birinden başlayabilirsiniz.

Yöresel mutfağını tanımak ve Karadeniz’in lezzetli balıklarını tatmak için bu şehri mutlaka gezip görmelisiniz. Tüm bu etkinlikleri katılmak için kolaylıkla uçak biletinizi alarak Ordu'yu ziyaret edebilir Doğu Karadeniz turunuza Ordu’dan başlayabilirsiniz.

Akoluk Köprüsü
Ulubey ilçesi Akoluk Köyünde bulunmaktadır. 200 yıllık bir köprüdür.

Aziziye Cami
Ordu Şehir merkezinde bulunmaktadır. Sultan Abdülaziz zamanında ahşap olarak yaptırılmış zaman içinde yıkılmaya başlayınca 1890 yılında Kadı Zade Hasan Efendi tarafından kesme ve moloz taş ile yeniden inşa ettirilmiştir.

En çok ziyaret edilen tarihi mekanlar; Başkotanı Köprüsü, Bolaman Kalesi ve Hazinedaroğlu Konağı Cıngırt Kalesi, Fatsa, Cotyora ( Bozukkale),Çamaş Hisarbey Köyü Kaya Mezarı, Çayır Cami, Çifte Hamam,Delikkaya Kaya Mezarı, Dikenlice Kaya Mezarı,Düz Mahalle Kilisesi, Efirli Cami ve Mezarlığı,Emir, Yakup Kümbeti,Eskipazar Büyük Hamam,Eskipazar Küçük Hamam, Gençağa Kalesi,Gölköy Kalesi,Göller Köyü Kalesi,Hamidiye (Hükümet) Cami,Kaleköy Kalesi, Kaleköy Kalesi Kaya Mezarları, Kardeşler Köyü kaya mezarı,Kemer Köprü,Kestane Köyü Cami,Kestane Köyü Kemer Köprüleri,Kiraz Limanı Çeşmesi yer alır.

Ordu’da gezilebilecek doğal alanlar mevcuttur. Argın Yaylası Akkuş, Asarkaya Kent Ormanı, Aybastı Toygar Kabaktepe, Boztepe, Çambaşı Yaylası, Çınarsuyu Mesire Yeri,Düzoba Yaylası,Eminem Pınarı-Yokuşdibi Mesire Yeri,Gelin Kayası Mesire Yeri,Hoynat Adası,Kabakdağ Köyü,Kapılı (Cıngırt) Kazankaya Şelaleleri,Karaoluk Şelalesi, Keyfalan Yaylası,Korgan Yayları ve İteniçi Mesire Yeri, Küpkaya Kanyonu,Ohtamış Şelalesi,Perşembe Yaylası,Sayacabaşı Mesire Yeri/Ulubey , Topçam Yaylası , Toygar-Kabaktepe Yaylası, Turnasuyu Vadisi (Yürüyüş Parkuru) , Ulugöl Tabiat Parkı/Gölköy, Yason Burnu , Yoroz Kent Ormanı.

Ordu tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında eşsiz yerel yemekleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Orduya gelince sakarca, mellocan, galdirik, mısır ekmeği, pancar çorbası, pancar sarması, turşu kavurması, hamsili içli tava yemeden gitmemelisiniz. Ayrıca pidesini, çikolatasını, balığını, cevizli helvasını, tostunu ve Yalıköy köftesini tatmalısınız. Fındık ve fındıklı ürünlerini alabilirsiniz.

Boztepe’ye çıkıp, muhteşem Ordu manzarasını görmeden, Çambaşı, Keyfalan, Perşembe, Argın, Yeşilce ve Topçam yaylalarını gezmeden, Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesini ziyaret etmeden, Hazinedaroğlu ( Bolaman ) konağına uğramadan, Ünye Kalesine ve Kurul Kalesine çıkmadan, Yason Burnunda gün batımını seyretmeden, El sanatlar çarşısına uğramadan, Tepealtı, Kumbaşı, Efirli, Çaka Beyazkum, Uzunkum plajında denize girmeden, Ordu Kültür Sanat Merkezine uğramadan Ordu’dan ayrılmamalısınız. Muhteşem doğası denizi tarihi kültürü etkinlikleri ile Doğu Karadeniz'in vazgeçilmezi olan Ordu’ya uçak biletinizi turunuza başlayabilirsiniz.

ORDU-GİRESUN HAVA LİMANI

Ordu-Giresun Hava Limanının yapımı 2011 yılında başlamış, 22.05.2015 tarihinde hizmete girmiştir. Deniz dolgusu yapılan Avrupa’da tek, dünyada Japonya’dan sonra ikinci hava limanı olan Ordu-Giresun Hava Limanın Ordu-Giresun Hava Limanı, İç Hatlar ve Dış hatlar terminali olarak tek bir terminal binası içerisinde hizmet vermektedir. Terminal binasının toplam alanı 20.250 metrekare olup, 3550 metrekare iç hatlar gidiş-geliş arındırılmış salon, 4200 metrekare dış hatlar gidiş-geliş arındırılmış salon olarak kullanılmaktadır.10 Şubat 2016 tarihi itibariyle 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. Hava limanı İç hatlar terminali yıllık 1 milyon, dış hatlar terminali de 1 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Ulaşım hizmetleri Hava alanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) otobüs servisi, taksi ve özel hava yolu şirketlerine ait yolcu servisleri ile sağlanmaktadır. Sizde uçak biletinizi alarak Ordu-Giresun hava limanına kolay bir ulaşım sağlayarak Karadeniz ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün

Muğla Şehir Rehberi

Muğla

Karia bölgesinin en eski şehirlerinden biri olan Muğla şehir merkezinin eski kayıtlarda adı "Mobolia" olarak geçmektedir. M.Ö 1000 yıllarında Dor'ların hakimiyetine giren bölge, M.Ö 228'den sonra Bergama Roma birliğine katılmış ve M.Ö 33 yılında bir Roma eyaleti olmuştur.

Muğla'nın Türklere geçmesi, Menteşe Bey tarafından 1284 de gerçekleştirilmiştir. Bu tarihten sonra bölge "Menteşe" adıyla anılmaya başlanmıştır. Osmanlı topraklarına 1391 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından katılan bölge, 1402’de Timur'un hakimiyetine girmiş ve Timur tarafından Menteşe Beyliği’ne verilmiş, II. Murat döneminde ise tekrar Osmanlı İmparatorluğunun bir parçası olmuştur. 1811 tarihinde Saruhan, İzmir ve Menteşe Sancakları Kütahya’dan alınarak Aydın Eyaleti’ne bağlanmıştır. 1884 yılında 5 ilçe, 3 bucak ve 329 köyden meydana gelen Menteşe Sancağı 30 Ekim 1913’de Aydın eyaletinden ayrılarak il olmuş ve Muğla adını almıştır. Muğla adının Selçuklu Sultanı Kılıçarslan’ın komutanlarından “Muğlu” Bey’den gelmekte olduğu söylenmektedir. Sizde uçak biletinizi alıp Muğla’yı ziyaret edebilir ve tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Muğla Ege Bölgesinde yer alan, Ortaca, Dalaman, Fethiye, Bodrum, Datça, Marmaris ve Milas gibi tatil merkezleriyle ünlü olan ilimizdir. Ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip olan ildir. Akdeniz ikliminin yoğun olduğu ilde 12 ilçe yer almaktadır. En önemli turizm faaliyeti deniz-kum-güneş turizmidir. Turizmin yanında arıcılık, zeytincilik, madencilik gibi ekonomik faaliyetlerde yapılmaktadır. Deniz kum ve güneşin tadına doyamayacağınız Muğla’ya uçak biletinizi almaya geç kalmamanızı tavsiye ederiz.

Muğla ilinin en meşhur yöresel yemekleri, kuzu ve oğlak etinde yapılabilen Püryan Kebabı, Bodrum’un Paşa Makarnası ve Saraylısı, Datça’nın Mürdümerik Çorbası ve Harnup Pekmezi’dir.

Muğla merkez’de yer alan Gökova Körfezi, Akyaka Beldesi, Saburhane görülmeye değer turistik alanlardır. Bugün Bodrum, tarihi ve arkeolojik değerleriyle tercih edilen bir tatil beldesi; Milas ise kültürel mirası ve çevresel zenginlikleri ile öne çıkan bir yerleşim merkezidir. Bodrum Kalesi, Su altı Arkeoloji Müzesi, Fethiye Af Kule, Ölüdeniz, Milas Müzesi, Halikarnas Mozolesi gibi eşi benzeri olmayan turizm merkezlerini  uçak biletinizi alıp ziyaret ederek tatil yapabilirsiniz.

MUĞLA DALAMAN HAVA LİMANI

Hava limanı yapımına 1976 yılında başlanmış, 1981 yılında tamamlanarak uluslararası sivil hava trafiğine açılmıştır. 175’i hizmet alımı olmak üzere 516 personel ile hizmet verilmektedir. Personelin % 60’ı ön lisans ve lisans mezunu, %20’si iyi derecede yabancı dil bilmektedir. Otopark kapasitesi 1355 araç, şehre uzaklığı 6 km olup, ulaşım HAVAŞ ve taksi ile sağlanmaktadır.

MUĞLA MİLAS- BODRUM HAVA LİMANI

Türkiye'nin, Ege Bölgesindeki en yoğun hava limanı olan, resmi adı ile "Muğla Milas-Bodrum Hava Limanı" 1997 yılında uluslararası trafiğe açılmıştır. Muğla ili sınırları içinde, Antik Karya'nın iki önemli şehri Milas ve Bodrum arasında yer almaktadır. Adını bu iki şehrin geniş tarihi mirasından alan hava limanı, bir iç hat bir dış hat terminali ile yılda üç milyona yakın yolcuya hizmet vermektedir.

Muğla Milas-Bodrum Hava limanı, 01.04.1997 tarihinde hizmete açılmış olup o tarihte yapılan terminal binası ile iç ve dış hat yolcularına hizmet vermeye başlamıştır. Yap-işlet-devret

modeline göre 5.000.000 yolcu/yıl kapasiteli, 95.683 m2 kapalı alana sahip yeni bir dış hatlar terminal binası yapılarak 16.05.2012 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır.

Sizde uçak biletinizi alarak Muğla Dalaman Hava Limanı veya Muğla Milas-Bodrum Hava Limanı’na hava yolu ulaşımını sağlayabilir, Muğla'yı ziyaret edebilir ve tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün