Ordu - Trabzon Uçak Bileti

Ordu Şehir Rehberi

Ordu

Ordu ‘ya bilinen ilk yerleşmelerin MÖ VII. Yüzyıla kadar gittiği bilinmektedir. Bilinen ilk yerleşme yeri, Kiraz Limanı Mezarlığı yanındaki Bozukkale (Kotyora)dır. MÖ 675'lerden itibaren Ordu sırasıyla, Kimmerler, Miletliler, Persler, Büyük İskender hakimiyetine girmiştir. Daha sonra, 3,5 asır yaşayan Pontus Devleti  hakim olmuştur. Bu devleti Roma İmparatorluğu ortadan kaldırmıştır. Ordu Türkler tarafından 14. Yüzyılın sonlarında fethedilmiştir.

Doğu Karadeniz Bölgesinin kapılarını açan Ordu ili, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri, bitki örtüsü, kıyıları, kumsalları, dağları, güzel yaylaları ile doğa turizmi ve kültür turizmi kapsamında geniş bir ağa sahiptir.

Toplam 100 km'lik sahilinin 60 km'lik kıyı bölümü kumsallardan oluşur. Bu özelliği ile diğer Karadeniz illerinden farklı bir yapıya sahiptir. Yörenin dağlar ve ormanlar ile kaplı olması ziyaretçiler için çekiciliğini artırmaktadır. Henüz doğallığını koruyan ve bozulmamış kıyıları deniz turizmi potansiyelini oluşturmaktadır.Zengin turizm potansiyeline sahip ilde kıyı turizmi, yayla turizmi, trekking, yamaç paraşütü gibi etkinliklere imkan sağlayacak unsurlar mevcuttur. Tüm bu faaliyetleri yapabilmek bir uçak bileti kadar uzağınızda. Hemen Ordu uçak biletinizi alıp birinden başlayabilirsiniz.

Yöresel mutfağını tanımak ve Karadeniz’in lezzetli balıklarını tatmak için bu şehri mutlaka gezip görmelisiniz. Tüm bu etkinlikleri katılmak için kolaylıkla uçak biletinizi alarak Ordu'yu ziyaret edebilir Doğu Karadeniz turunuza Ordu’dan başlayabilirsiniz.

Akoluk Köprüsü
Ulubey ilçesi Akoluk Köyünde bulunmaktadır. 200 yıllık bir köprüdür.

Aziziye Cami
Ordu Şehir merkezinde bulunmaktadır. Sultan Abdülaziz zamanında ahşap olarak yaptırılmış zaman içinde yıkılmaya başlayınca 1890 yılında Kadı Zade Hasan Efendi tarafından kesme ve moloz taş ile yeniden inşa ettirilmiştir.

En çok ziyaret edilen tarihi mekanlar; Başkotanı Köprüsü, Bolaman Kalesi ve Hazinedaroğlu Konağı Cıngırt Kalesi, Fatsa, Cotyora ( Bozukkale),Çamaş Hisarbey Köyü Kaya Mezarı, Çayır Cami, Çifte Hamam,Delikkaya Kaya Mezarı, Dikenlice Kaya Mezarı,Düz Mahalle Kilisesi, Efirli Cami ve Mezarlığı,Emir, Yakup Kümbeti,Eskipazar Büyük Hamam,Eskipazar Küçük Hamam, Gençağa Kalesi,Gölköy Kalesi,Göller Köyü Kalesi,Hamidiye (Hükümet) Cami,Kaleköy Kalesi, Kaleköy Kalesi Kaya Mezarları, Kardeşler Köyü kaya mezarı,Kemer Köprü,Kestane Köyü Cami,Kestane Köyü Kemer Köprüleri,Kiraz Limanı Çeşmesi yer alır.

Ordu’da gezilebilecek doğal alanlar mevcuttur. Argın Yaylası Akkuş, Asarkaya Kent Ormanı, Aybastı Toygar Kabaktepe, Boztepe, Çambaşı Yaylası, Çınarsuyu Mesire Yeri,Düzoba Yaylası,Eminem Pınarı-Yokuşdibi Mesire Yeri,Gelin Kayası Mesire Yeri,Hoynat Adası,Kabakdağ Köyü,Kapılı (Cıngırt) Kazankaya Şelaleleri,Karaoluk Şelalesi, Keyfalan Yaylası,Korgan Yayları ve İteniçi Mesire Yeri, Küpkaya Kanyonu,Ohtamış Şelalesi,Perşembe Yaylası,Sayacabaşı Mesire Yeri/Ulubey , Topçam Yaylası , Toygar-Kabaktepe Yaylası, Turnasuyu Vadisi (Yürüyüş Parkuru) , Ulugöl Tabiat Parkı/Gölköy, Yason Burnu , Yoroz Kent Ormanı.

Ordu tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında eşsiz yerel yemekleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Orduya gelince sakarca, mellocan, galdirik, mısır ekmeği, pancar çorbası, pancar sarması, turşu kavurması, hamsili içli tava yemeden gitmemelisiniz. Ayrıca pidesini, çikolatasını, balığını, cevizli helvasını, tostunu ve Yalıköy köftesini tatmalısınız. Fındık ve fındıklı ürünlerini alabilirsiniz.

Boztepe’ye çıkıp, muhteşem Ordu manzarasını görmeden, Çambaşı, Keyfalan, Perşembe, Argın, Yeşilce ve Topçam yaylalarını gezmeden, Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesini ziyaret etmeden, Hazinedaroğlu ( Bolaman ) konağına uğramadan, Ünye Kalesine ve Kurul Kalesine çıkmadan, Yason Burnunda gün batımını seyretmeden, El sanatlar çarşısına uğramadan, Tepealtı, Kumbaşı, Efirli, Çaka Beyazkum, Uzunkum plajında denize girmeden, Ordu Kültür Sanat Merkezine uğramadan Ordu’dan ayrılmamalısınız. Muhteşem doğası denizi tarihi kültürü etkinlikleri ile Doğu Karadeniz'in vazgeçilmezi olan Ordu’ya uçak biletinizi turunuza başlayabilirsiniz.

ORDU-GİRESUN HAVA LİMANI

Ordu-Giresun Hava Limanının yapımı 2011 yılında başlamış, 22.05.2015 tarihinde hizmete girmiştir. Deniz dolgusu yapılan Avrupa’da tek, dünyada Japonya’dan sonra ikinci hava limanı olan Ordu-Giresun Hava Limanın Ordu-Giresun Hava Limanı, İç Hatlar ve Dış hatlar terminali olarak tek bir terminal binası içerisinde hizmet vermektedir. Terminal binasının toplam alanı 20.250 metrekare olup, 3550 metrekare iç hatlar gidiş-geliş arındırılmış salon, 4200 metrekare dış hatlar gidiş-geliş arındırılmış salon olarak kullanılmaktadır.10 Şubat 2016 tarihi itibariyle 24 saat esasına göre hizmet vermektedir. Hava limanı İç hatlar terminali yıllık 1 milyon, dış hatlar terminali de 1 milyon yolcu kapasitesine sahiptir. Ulaşım hizmetleri Hava alanları Yer Hizmetleri A.Ş. (HAVAŞ) otobüs servisi, taksi ve özel hava yolu şirketlerine ait yolcu servisleri ile sağlanmaktadır. Sizde uçak biletinizi alarak Ordu-Giresun hava limanına kolay bir ulaşım sağlayarak Karadeniz ziyaretinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün

Trabzon Şehir Rehberi

Trabzon

Tarih kokan Trabzon şehri 4000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu Yavuz Sultan Selim’in valilik yaptığı şehir 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de  3 kez ziyaretinde bulunduğu şehre Trabzon uçak bileti alarak sizde ziyarette bulunabilirsiniz
 
Nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye'nin 29. büyük şehri olan Trabzon’un 18 ilçesi vardır. Karadeniz bölgesini en büyük iki kentinden biri olan Trabzon 12 kasım 2012 tarihinde büyük şehir unvanını almıştır. Şehirde belli dönemlerde yapılan kazı çalışmalarının sonunda Yontma Taş Çağına, Mezolitik Orta Çağa,Kalkolitik Çağa ve Bronz çağa ait kalıntılara bunların izlerine rastlanmıştır.

Doğu Karadeniz de bir  elmas gibi parlayan Trabzon'da gezilecek yapılacak o kadar çok şey var ki bunlardan mahrum kalmak istemez insan. Nefes kesen doğası , doğa manzarası, eşsiz güzelliği,bitmek bilmeyen yeşilliği,uçsuz bucaksız denizi,binlerce sayıda bitki çeşidiyle adından hep söz ettiren ormanları,tarihi yapıları ve dokusu şehrin çekiciliğini artırmıştır.

Bir Londra havasını andıran Trabzon’da her mevsim yağış görmek mümkündür. Karadeniz'in genelinde yağış çok olduğundan orman ve bitki çeşitliliği çok fazladır. Bu sebep ten ötürü halkın temel geçim kaynağını tarımcılık oluşturuyor. Sert bir iklime sahip olduğundan bazı kesimler tarımla bazı kesimler hayvancılıkla bazı kesimler ise balıkçılık ile geçimini sağlamaktadır. Fındık ve çay gibi ürünler sayesinde de ekonomisi artmaktadır.

Birçok doğal ve tarihi güzelliğe sahip olan Trabzon'da şehri gezerken muhteşem havası size eşlik edecek ve şehirden ayrılmak istemeyeceksiniz. Akarsuları vadileri gölleri dereleri ayrı ayrı görmeye değer yerlerden. Şimdi biraz şehrin  tarihine dokunan yerlere göz atalım ve daha sonrasında Trabzon Uçak biletimizi alıp yola çıkalım..
   
Uzungöl
Muhteşem bir doğal güzelliği bulunan Uzungöl bir yayla köyüdür.1500 e yakın köy nüfusuna sahip olan yer turistik bir yapıya sahiptir. Aşık olunası manzara ve doğasıyla adım atar atmaz ayrılmak istemeyeceğiniz bir yer. Yıl boyunca yemyeşil bir bitki örtüsü vardır.

Sümela Manastırı
Maçka'nın Altındere köyünde bulunmaktadır.Dik bir yamaca kurulmuş olan  Sümela Manastırı bir ortodoks kilisesidir. Altı katlı bir yapı olan Sümela Manastırı her bölümü ayrı bir incelik ve işçilik ile dizayn edilmiştir. Turistlerin en çok ziyaret ettiği  yapılardan biri olan Sümela'yı şiddetle görmenizi tavsiye ederiz.

Atatürk Köşkü
Soğuksu Mahallesinde yer alan köşk büyük çamların arasına kurulmuştur. İlk zamanlar müze olarak kullanılmıştır.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şehre gelince konakladığı yer olarak bilinir. Kemal Atatürk köşkü çok sevmektedir. Bundan  dolayı Atatürk'e köşkün anahtarı teslim edilmiştir. Atatürk’ün ölümünden sonra köşk tekrar müzeye dönüşmüştür.

Bunların dışında Trabzon müzesi,Çal Mağarası,Zağnos Vadisi,Sera Gölü,Trabzon Kalesi gezilecek diğer yerlerdendir.

Bir doğa harikası olan Trabzon'un yemek kültürü de çok gelişmiştir. Kahvaltımızın vazgeçilmezi olan mıhlaması ki Trabzon kahvaltılarının olmazsa olmazıdır, mis gibi kokusuyla tadını unutturmayan Trabzon pidesi, neredeyse her yerde karşınıza çıkabilecek olan leziz Akçabat köftesi, üzerine yoğurt döküp bir kaç tabak yiyebileceğiniz pancar dolması, palamudun içi doldurularak yapılan palamut dolması, börek isminde olsa da baklavayı andıran laz böreği,meşhur kara lahana çorbası, fasulye turşusu kavurması,hamsiköy sütlacı, gongoş dolması,pazılı kaygana,laz helvası,guliya hamsisi istemediğiniz kadar deniz mahsulleri bu yemeklerin bazılarıdır. Deniz ürünleri ve bitki türleri yemek masasında  ilk başlarda yer alır. Meşhur terayağı ve Trabzon ekmeği ise kahvaltıların bir diğer vazgeçilmezleri arasında yer alır. Muhteşem ötesi doğası ve eşsiz mutfağıyla Trabzon şehrini gezmek bu zevklerden mahrum kalmamak için Trabzon şehrine uçak biletinizi alabilir seyahatinize başlayabilirsiniz.

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün