Trabzon - Muş Uçak Bileti

Trabzon Şehir Rehberi

Trabzon

Tarih kokan Trabzon şehri 4000 yıllık bir geçmişe sahiptir. Kanuni Sultan Süleyman'ın doğduğu Yavuz Sultan Selim’in valilik yaptığı şehir 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk'ün de  3 kez ziyaretinde bulunduğu şehre Trabzon uçak bileti alarak sizde ziyarette bulunabilirsiniz
 
Nüfus yoğunluğu bakımından Türkiye'nin 29. büyük şehri olan Trabzon’un 18 ilçesi vardır. Karadeniz bölgesini en büyük iki kentinden biri olan Trabzon 12 kasım 2012 tarihinde büyük şehir unvanını almıştır. Şehirde belli dönemlerde yapılan kazı çalışmalarının sonunda Yontma Taş Çağına, Mezolitik Orta Çağa,Kalkolitik Çağa ve Bronz çağa ait kalıntılara bunların izlerine rastlanmıştır.

Doğu Karadeniz de bir  elmas gibi parlayan Trabzon'da gezilecek yapılacak o kadar çok şey var ki bunlardan mahrum kalmak istemez insan. Nefes kesen doğası , doğa manzarası, eşsiz güzelliği,bitmek bilmeyen yeşilliği,uçsuz bucaksız denizi,binlerce sayıda bitki çeşidiyle adından hep söz ettiren ormanları,tarihi yapıları ve dokusu şehrin çekiciliğini artırmıştır.

Bir Londra havasını andıran Trabzon’da her mevsim yağış görmek mümkündür. Karadeniz'in genelinde yağış çok olduğundan orman ve bitki çeşitliliği çok fazladır. Bu sebep ten ötürü halkın temel geçim kaynağını tarımcılık oluşturuyor. Sert bir iklime sahip olduğundan bazı kesimler tarımla bazı kesimler hayvancılıkla bazı kesimler ise balıkçılık ile geçimini sağlamaktadır. Fındık ve çay gibi ürünler sayesinde de ekonomisi artmaktadır.

Birçok doğal ve tarihi güzelliğe sahip olan Trabzon'da şehri gezerken muhteşem havası size eşlik edecek ve şehirden ayrılmak istemeyeceksiniz. Akarsuları vadileri gölleri dereleri ayrı ayrı görmeye değer yerlerden. Şimdi biraz şehrin  tarihine dokunan yerlere göz atalım ve daha sonrasında Trabzon Uçak biletimizi alıp yola çıkalım..
   
Uzungöl
Muhteşem bir doğal güzelliği bulunan Uzungöl bir yayla köyüdür.1500 e yakın köy nüfusuna sahip olan yer turistik bir yapıya sahiptir. Aşık olunası manzara ve doğasıyla adım atar atmaz ayrılmak istemeyeceğiniz bir yer. Yıl boyunca yemyeşil bir bitki örtüsü vardır.

Sümela Manastırı
Maçka'nın Altındere köyünde bulunmaktadır.Dik bir yamaca kurulmuş olan  Sümela Manastırı bir ortodoks kilisesidir. Altı katlı bir yapı olan Sümela Manastırı her bölümü ayrı bir incelik ve işçilik ile dizayn edilmiştir. Turistlerin en çok ziyaret ettiği  yapılardan biri olan Sümela'yı şiddetle görmenizi tavsiye ederiz.

Atatürk Köşkü
Soğuksu Mahallesinde yer alan köşk büyük çamların arasına kurulmuştur. İlk zamanlar müze olarak kullanılmıştır.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şehre gelince konakladığı yer olarak bilinir. Kemal Atatürk köşkü çok sevmektedir. Bundan  dolayı Atatürk'e köşkün anahtarı teslim edilmiştir. Atatürk’ün ölümünden sonra köşk tekrar müzeye dönüşmüştür.

Bunların dışında Trabzon müzesi,Çal Mağarası,Zağnos Vadisi,Sera Gölü,Trabzon Kalesi gezilecek diğer yerlerdendir.

Bir doğa harikası olan Trabzon'un yemek kültürü de çok gelişmiştir. Kahvaltımızın vazgeçilmezi olan mıhlaması ki Trabzon kahvaltılarının olmazsa olmazıdır, mis gibi kokusuyla tadını unutturmayan Trabzon pidesi, neredeyse her yerde karşınıza çıkabilecek olan leziz Akçabat köftesi, üzerine yoğurt döküp bir kaç tabak yiyebileceğiniz pancar dolması, palamudun içi doldurularak yapılan palamut dolması, börek isminde olsa da baklavayı andıran laz böreği,meşhur kara lahana çorbası, fasulye turşusu kavurması,hamsiköy sütlacı, gongoş dolması,pazılı kaygana,laz helvası,guliya hamsisi istemediğiniz kadar deniz mahsulleri bu yemeklerin bazılarıdır. Deniz ürünleri ve bitki türleri yemek masasında  ilk başlarda yer alır. Meşhur terayağı ve Trabzon ekmeği ise kahvaltıların bir diğer vazgeçilmezleri arasında yer alır. Muhteşem ötesi doğası ve eşsiz mutfağıyla Trabzon şehrini gezmek bu zevklerden mahrum kalmamak için Trabzon şehrine uçak biletinizi alabilir seyahatinize başlayabilirsiniz.

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün

Muş Şehir Rehberi

Muş

Muş’un bilinen tarihi Urartular'a kadar gitmekte Urartular’dan öncesi ise bilinmemektedir. Urartular’dan sonra Medler,Persler,Romalılar,Partlar,Ermeniler bölgede hakimiyeti sağlamış ve izlerini bırakmışlardır. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapması ve hristiyanlığın yayılmasıyla bölgede değişiklikler meydana gelmiştir. Türkler'in Anadolu’ya gelmesiyle, Türk İslam Kültürü yaygınlık göstermeye başlamıştır. Bir çok tarihi olaya şahitlik etmiş topraklar Türkler için çok önemli bir noktadadır. Anadolu'nun kapısının Türklere tamamen açıldığı ve bugünkü Türkiye devletinin temellerinin atıldığı Malazgirt Savaşı (1071) bu topraklar üzerinde yapılmıştır. Tarihimizde çok önemli bir yeri olan bu nadide şehrimizi uçak bileti alarak daha yakından görebilirsiniz.

Doğu Anadolu'nun Yukarı Murat - Van bölümünde, Çar Deresi ve Komi Deresi arasındaki düz bir ova etrafında kurulmuş bir şehir olan Muş’un Malazgirt, Hasköy, Varto ,Bulanık ve Korkut olmak üzere 5 ilçesi bulunmaktadır.

Şehir eski dönemlerde Taran,Tarun ve bol su anlamına gelen Muşa gibi isimlerle anılmıştır. Türklerin bölgeyi işgalinden sonra bugünkü ismini almıştır. Her yıl Nisan ayının sonu Mayıs ayının başında çıkan ve şehre büyük bir ihtişam kazandıran Muş lalesi ve bunun için yapılan festivalleri Muş’un simgesi haline gelmiştir. Şehrin bir başka önemli simgesi ise Muş Üzümü ve bu üzümden yapılan şaraplardır.

Tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin yanı sıra  Türkler için çok önemli bir noktada olması yerli yabancı bir çok turistin ilgisini çekmektedir.Anadolu kapısı ile Türklerin Anadolu’ya geçişini sembolize eden sütunlar ve boşluklardan oluşan Malazgirt Zafer Anıtı,Malazgirt Savaşından kalma Malazgirt Kalesi, şehrin ortasında bulunan en ve önemli simgelerinden biri olan Muş Kalesi,Arak Manastırı,karşı karış tarih kokan geleneksel Muş Evleri,bir Selçuklu mimarisi olan Murat Köprüsü,Muş Ulu Cami,Yıldız Han,Hamurpet(Akdooğan) Gölü,Varto Kayalıdere Ören Yeri,Alaaddin Bey Cami ve Hamamı,Güzeldağ Kayak Merkezi,İbrahim Samidi Türbesi,Kesikbaş Türbesi şehrin görülmeye değer yerleri arasındadır.

Sebze yemeğinden etli yemeğine salatasından tatlısına kadar Muş’un, kendine has mutfağı ile bir çok şehirden farklı mutfak kültürü bulunmaktadır. Muş mutfağının baş tacı yoğurt ve tereyağı ile servis edilen Muş Köftesi,Domatesli Lahana Dolması,meşhur  Muş böreği, bol soğan ve lahanadan oluşan yoğun baharatlı Çorti, Hez Dolması, Keşkek, yöresel yemeklerden Cavbelek,Mirtöge,Herse,Kaburga Dolması,Ayran Aşı,Kırçik,Hellim Aşı,Güllük,Kenger,Sıpıdak,Uçkun,Kak,Teter Helvası şehrin en önemli yemekleri olup mutlaka tadılması gereken türdendir. Muş uçak biletini alarak tarih kokan şehrimizi gezip yöresel yemeklerini büyük bir zevkle tadabilirsiniz.

Havalimanları Tümü

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün