Zonguldak - Muş Uçak Bileti
Zonguldak Şehir Rehberi
Persler,Hititler,Hattitiler,Cenevizler,Selçuklular,Osmanlılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Zonguldak'ın M.Ö 2500 yıllarına dayanan köklü bir geçmişi vardır.Eski çağlarda kullanılan ilk ismi Sandrake’dir. Daha sonra ‘bataklık,sazlık’anlamına gelen ‘Zongalık’ ismi ile anılmış bugün kü ismi ile günümüze kadar gelmiştir. Batı Karadeniz bölgesinde yer alan şehir de Karadeniz iklimi görünmekle beraber şehir Karadeniz Bölgesinin en soğuk illerinden biridir.Hristiyanlığın yayıldığı ilk yerlerden biridir.
Kara Elmas Şehri olarak bilinen Zonguldak Türkiye'nin en zengin taş kömürü madenlerinin bulunduğu il olarak bilinmektedir. Taş kömürünün yanı sıra önemli bir liman kenti olan şehir deniz ticareti ile de çok ünlüdür.Her mevsim yağış olmasından dolayı sert bir iklime sahip olan şehir genellikle yaz aylarında turist akınına uğrar. Tarihi yapısı ve doğal güzellikleri,mağaraları,mesire alanları,kaleleri,plajları ile ilgi çekici bir şehir olan Zonguldak yerli yabancı bir çok turistin uğrak yerlerinden biridir. Yer altı ve yer üstü su kaynakları bakımından da çok zengin bir kent olan Zonguldak şehre gelen ziyaretçilere bir çok alternatif sunmaktadır. Zonguldak uçak biletinizi alarak bu güzel liman kentimizi gezmeye başlayabilirsiniz.
Tarihi ve doğal güzellikleri ile göz kamaştıran bir il olan Zonguldak’ta gezilip görülecek bir çok tarihi yapı ve doğal güzellik bulunmaktadır. Geçmiş tarihinde bir çok savaşın yaşandığı ve Çaycuma ilçe sınırları içinde yer alan Filyos Antik Kenti,bu antik kent içinde yer alan Filyos Kalesi,Ereğli Müzesine dönüştürülen Halit Paşa Konağı,çeşitli hastalıklara iyi geldiği söylenen Kozlu Ilık Su Kaplıcası,550 yaşın üzerinde olan Fetih Çınarları,Gökgöl Mağarası,Ereğli Sahili,Çitdere Tabiat Koruma Alanı,mitolojik ve dini yönden çok önemli bir yere sahip olan Cehennem Ağzı Mağaraları,muhteşem doğa manzarası ile etkisinden kurtulamayacağınız Kızılcapınar Baraj Gölü,Filyos Plajı,Çayır köyü Su Mağarası gezerken büyük keyif alacağınız yerler arasındadır.
Karadeniz'in güzide şehirlerinden biri olan Zonguldak'ın engebeli coğrafi konumda olması ve soğuk bir iklim kuşağında yer almasına rağmen bir çok ürün yetiştirilir. Tahıl ürünlerinin ağırlıklı olarak kullanıldığı kendine has mutfağı ile de adından epeyce söz ettiren bir şehirdir. Uğmaç adıyla bilinen un çorbası,şehrin yöresel yemeklerinden biri olan Malay, et ile yapılan Pumpum Çorbası,bol kıymalı Ereğli Pidesi,Tenekede Tavuk,Pırasalı Mancar,Beyaz Baklava,Çöpele,Cevizli Dolma,Cizleme,Kabuklu Fasulye,Sütlü Armut,Kömeç Ekmeği,Kabaklı Börek Zonguldak mutfağının en önemli yöresel yemekleri arasında yer almaktadır. Mahrum kalmak istemeyeceğiniz tatlara sahip olan bu şehrimizi uçak bileti alarak ziyaret edebilirsiniz.
Zonguldak Popüler Uçuş Noktaları
Havalimanları Tümü
Biletince.com
Muş Şehir Rehberi
Muş’un bilinen tarihi Urartular'a kadar gitmekte Urartular’dan öncesi ise bilinmemektedir. Urartular’dan sonra Medler,Persler,Romalılar,Partlar,Ermeniler bölgede hakimiyeti sağlamış ve izlerini bırakmışlardır. Bir çok medeniyete ev sahipliği yapması ve hristiyanlığın yayılmasıyla bölgede değişiklikler meydana gelmiştir. Türkler'in Anadolu’ya gelmesiyle, Türk İslam Kültürü yaygınlık göstermeye başlamıştır. Bir çok tarihi olaya şahitlik etmiş topraklar Türkler için çok önemli bir noktadadır. Anadolu'nun kapısının Türklere tamamen açıldığı ve bugünkü Türkiye devletinin temellerinin atıldığı Malazgirt Savaşı (1071) bu topraklar üzerinde yapılmıştır. Tarihimizde çok önemli bir yeri olan bu nadide şehrimizi uçak bileti alarak daha yakından görebilirsiniz.
Doğu Anadolu'nun Yukarı Murat - Van bölümünde, Çar Deresi ve Komi Deresi arasındaki düz bir ova etrafında kurulmuş bir şehir olan Muş’un Malazgirt, Hasköy, Varto ,Bulanık ve Korkut olmak üzere 5 ilçesi bulunmaktadır.
Şehir eski dönemlerde Taran,Tarun ve bol su anlamına gelen Muşa gibi isimlerle anılmıştır. Türklerin bölgeyi işgalinden sonra bugünkü ismini almıştır. Her yıl Nisan ayının sonu Mayıs ayının başında çıkan ve şehre büyük bir ihtişam kazandıran Muş lalesi ve bunun için yapılan festivalleri Muş’un simgesi haline gelmiştir. Şehrin bir başka önemli simgesi ise Muş Üzümü ve bu üzümden yapılan şaraplardır.
Tarihi dokusu ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Türkler için çok önemli bir noktada olması yerli yabancı bir çok turistin ilgisini çekmektedir.Anadolu kapısı ile Türklerin Anadolu’ya geçişini sembolize eden sütunlar ve boşluklardan oluşan Malazgirt Zafer Anıtı,Malazgirt Savaşından kalma Malazgirt Kalesi, şehrin ortasında bulunan en ve önemli simgelerinden biri olan Muş Kalesi,Arak Manastırı,karşı karış tarih kokan geleneksel Muş Evleri,bir Selçuklu mimarisi olan Murat Köprüsü,Muş Ulu Cami,Yıldız Han,Hamurpet(Akdooğan) Gölü,Varto Kayalıdere Ören Yeri,Alaaddin Bey Cami ve Hamamı,Güzeldağ Kayak Merkezi,İbrahim Samidi Türbesi,Kesikbaş Türbesi şehrin görülmeye değer yerleri arasındadır.
Sebze yemeğinden etli yemeğine salatasından tatlısına kadar Muş’un, kendine has mutfağı ile bir çok şehirden farklı mutfak kültürü bulunmaktadır. Muş mutfağının baş tacı yoğurt ve tereyağı ile servis edilen Muş Köftesi,Domatesli Lahana Dolması,meşhur Muş böreği, bol soğan ve lahanadan oluşan yoğun baharatlı Çorti, Hez Dolması, Keşkek, yöresel yemeklerden Cavbelek,Mirtöge,Herse,Kaburga Dolması,Ayran Aşı,Kırçik,Hellim Aşı,Güllük,Kenger,Sıpıdak,Uçkun,Kak,Teter Helvası şehrin en önemli yemekleri olup mutlaka tadılması gereken türdendir. Muş uçak biletini alarak tarih kokan şehrimizi gezip yöresel yemeklerini büyük bir zevkle tadabilirsiniz.