Tekirdağ - Sinop Uçak Bileti

Tekirdağ Şehir Rehberi

Tekirdağ

Bereketli toprakları, gelişmiş sanayisi ve bulunduğu coğrafi konumuyla geçmişte bir çok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmış olan Tekirdağ'ın yaklaşık 6.000 yıllık geçmişi vardır. Persler,Makedonlar, Traklar,Bizanslar ve Roma imparatorluğunun egemenliğinin hüküm sürdüğü topraklar daha önce Rhaedestus ,Rodosto , Rodosçuk Tekfur Dağı gibi isimlerle anılmış Tekirdağ olarak günümüze kadar gelmiştir.Marmara Bölgesinin en gelişmiş şehirleri arasında yer alan Tekirdağ, sahili, tarihi ve doğal güzellikleri, turistik faaliyetleri, misafirperverliği ile turistlerin uğrak mekanlarından biri olma özelliği taşımaktadır. Tatilcilerin yoğun ilgi gösterdiği şehre uçak bileti alarak kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Coğrafi konumu açısından stratejik  öneme sahip bir şehir olan Tekirdağ İstanbul'a da yakın olmasından dolayı turistlerin ilgisini çekmektedir. Hem Marmara Denizine Hem de Karadeniz'e kıyısı olan Tekirdağ yüz ölçümü bakımından Marmara Bölgesinin dördüncü büyük şehridir. I. Dünya Savaşından sonra Yunan işgaline uğramış,Kurtuluş Savaşından sonra Türkiye Cumhuriyeti topraklarına katılmıştır.. 15 Ekim 1923’de il ilan edilmiştir.

Şehrin ekonomisi tarım, hayvancılık, turizm, ticaret ve sanayiye dayanmaktadır. Verimli topraklara sahip olan şehir de yetiştirilen başlıca tarım ürünleri ;arpa, buğday, ayçiçeği, yulaf, mısır, şeker pancarı, baklagiller, fasulye, patates, soğan, kiraz, ceviz, armut, elma,susam,erik ve çeltiktir.

Vatan Şairi olarak bilinen  Tekirdağ doğumlu Namık Kemal’in eşyalarının sergilendiği Namık Kemal Evi,şehrin tarihini kısaca anlatan Tekirdağ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi,Hükümet Konağının önünde yer alan Namık Kemal Heykeli,fetih sırasında ölen askerler için inşa edilen Şehitler Abidesi,sörf sporunun uygun adreslerinden biri olan Şarkköy Sahili,Macarların kurtuluş kahramanı olan II.Rakoczi French’in eşyalarının sergilendiği Rakoczi Müzesi,Rüstem Paşa Cami,Uçmakdere Köyü,Hora Feneri,Çorlu Kalesi,Kastro Plajı,Eriklice Köyü,Süleymaniye Cami,Atatürk Ormanı,Muratlı Göçmen Evi,Kutman Şarap Müzesi,Gazi Ömer Bey Rütbesi şehre geldiğinizde uğrayabileceğiniz yerler arasında yer almaktadır.

Tekirdağ geçmişte farklı kültürlere ev sahipliği yağmış ve bundan dolayı mutfak kültürü de çok gelişmiştir.Meşhur Trakya Mutfağının lezzetli yemeklerine ev sahipliği yapması ve her damağa uygun yemeklerin yer alması zengin bir mutfak kültürünün oluşmasına zemin hazırlamıştır.İçine irmik konularak yapılan Tekirdağ Köftesi,hamur ve süt ile yapılan Çeneçarpan Çorbası,yufka ve tavuk etiyle hazırlanan Damat Paçası,Sini Mantısı,Zennik,Cizleme,GülbarakBöreği,PapazMancası,Şaraşura,Yoğurtlu Borani,Hayrabolu Tatlısı,Akıtma,Höşmerim,Burma Sucuk,Peynir Tatlısı,Hardaliye,Kandilli Mantı bu özel yemekler arasında yer almaktadır. Ulaşım açısından da kolay ulaşabileceğiniz bir şehir olan Tekirdağ'a uçak bileti alarak gönül rahatlığıyla seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün

Sinop Şehir Rehberi

Sinop

Çok eski bir geçmişi olan Sinop, tarihte savaşçı kadınlar olarak bilinen Amazonlar dönemine kadar uzanan bir tarihe sahiptir. Hititler, Frigler, Lidyalılar, Persler, Büyük İskender, Selevkes, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular, Candaroğulları ve Osmanlı hakimiyetinde kalmış ve bu medeniyetlerin  izlerini taşımışlardır.Üç tarafı denizlerle çevrili bir şehir olan Sinop,Boztepe Yarımadasında yer almaktadır.Karadeniz'in en güzel doğal limanlarından birine sahip olan şehir de Köşk, Kayser, Karakum, Selamet, Boztepe, Sinop, Feryat, Bozburun, İnce, Güllüsu, Usta gibi bir çok önemli burun bulunmaktadır. Türkiye'nin ilk ve tek fiyordu Hamiles Fiyordu’da bu şehirde bulunmaktadır. Sinop uçak bileti alarak bu güzel liman kentimizi ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye istatistik Kurumu verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı il olarak bilinen Sinop’ta yaşam standartlarının kolay,trafiğin az,fiyatlar ve ev kiralarının ucuz olması insanların mutlu olmasının büyük sebepleri arasında yer almaktadır. Karadeniz'in en girintili çıkıntılı kıyılarına sahip olan şehir de halkın temel geçim kaynağını tarım, ormancılık, hayvancılık, balıkçılık oluşturmaktadır.Şehir de ayrıca Sarı Ada, Kara Ada, Tavşan Adası olmak üzere üç tane yerleşime açık olmayan küçük adacıklar da yer almaktadır.Şehrin bilinen en eski adı ‘Sinope’ olarak bilinmektedir.

Gerek turistik açıdan gerekse tarihi açıdan çok önemli güzelliklere sahip olan Sinop, her bir yanı deniz ve ormanlarla kaplı olmasından dolayı ziyarete gelen turistlere bir çok olanak sağlamaktadır. Çok zengin bir koleksiyona sahip olan Sinop Arkeoloji Müzesi,Muhteşem doğası ve görüntüsü ile turistlerin oldukça ilgisini çeken Efelek Şelalesi,mesire alanlarınında çok olduğu Hamsilos Koyu, tarihte bir çok şiire şarkıya ev sahipliği yapmış ve  bir çok diziye de ev sahipliği yapmış müzeye çevrilmiş olan Sinop Cezaevi,Akgöl Yaylası,Karakum Plajı,İnaltı Mağarası,Akliman Kumsalı,Sinop Kalesi,Türkiye'nin en kuzeyinde yer alan ülkemizin en önemli deniz fenerlerinden biri olma özelliği taşıyan İnceburun Feneri,Balatlar Kilisesi,Etnografya Müzesi şehrin en önemli simgeleri arasında yer almaktadır.  Siz de tarihi ve doğal güzellikleri ile baş döndüren Sinop’u uçak bileti alarak keşfe çıkabilirsiniz.

Özellikle ormanları ve deniz manzarasıyla bir çok Avrupa şehrini geride bırakan Karadeniz’in incisi konumunda bulunan Sinop’un tatmanız gereken yemekleri tatmadan şehirden ayrılmamanızı tavsiye ederiz.Şehrin en önemli hamur yemeklerinden biri olan Nokul,mantı olarak bilinen meşhur Sinop Kulak Hamuru,Islama,Mısır Çorbası,Mısır Tarhanası,Sirkeli Pırasa,hamsi ile yapılan İçli Tava,Katlama,Sinop’un meşhur pastası Prenses şehrin kendine has yemekleri arasındadır.Sinop uçak bileti alarak tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra kendine has mutfağıyla turistlerin oldukça ilgisini çeken bu muhteşem liman kentimize göz seyahat edebilirsiniz.

Havalimanları Tümü

Biletince.com

Bilgisayar ve Telefonunuzdan kullanıcı dostu ara yüzü ile uygun uçak bileti almanın keyfini sürün